White Widow: het eerste Arthur’s Legacy bier van brouwerij De Hoorn

Microbrouwerij DE HOORN: Innoveert vanuit traditie met ruimte voor creativiteit. In 2014 werd microbrouwerij DE HOORN in Steenhuffel ge-herinstalleerd. De kleine dorpsbrouwerij laat de brouwers toe om brouwsels van 1.000 liter te brouwen. Gelijktijdig werden vier ingrediëntenmeesters aangesteld; deze specialiseren zich in het gebruik van kruiden, hop, fruit en hout in bier, ze bouwen verder hun historische en wetenschappelijke kennis en inzichten uit en passen deze toe in de verdere productontwikkeling van de brouwerij. De kleinschaligheid stelt het brouwersteam in staat om nog creatiever te zijn en vlotter ‘gelimiteerde prestige edities’ te ontwikkelen.

Deze craft-brouwsels krijgen de naam ARTHUR’S LEGACY mee. ARTHUR’S LEGACY refereert naar Arthur Van Roy, de grootoom van de huidige familiale brouwer en eigenaar, Jan Toye. Arthur was visionair, hij was het die halsstarrig bleef geloven in het succes van hoge gisting bieren, hij kreeg gelijk. Vanuit zijn gedachtengoed gaan de ingrediënten- en brouwmeesters aan de slag om jaarlijks een aantal gelimiteerde brouwsels op punt te stellen. Hun creativiteit, passie en ondernemerschap leiden tot nieuwe, uitzonderlijke en vooral unieke bieren, gebaseerd op telkens één welbepaald vakgebied: hop, fruit, kruiden of hout.

Eerste ARTHUR’S LEGACY:  ‘WHITE WIDOW’

‘White Widow’ heeft een alcoholpercentage van 7.1 %. Het werd gebrouwen met 40% tarwe waardoor deze Arthur’s Legacy niet alleen troebel is maar in smaak ook heel volmondig met een zachte afdronk. Deze White Widow wordt vooral gekenmerkt door een uitgesproken fruitig en fris citruskarakter afkomstig van een selectie verse kruiden.

Karakteristieken: Arthur’s Legacy – White Widow: Brouwerij: DE HOORN, Steenhuffel- Alcohol: 7,1% Vol. Alc – Mout: bleke mout en tarwe zorgt met zijn hoog eiwitgehalte voor het troebel effect en mooie schuimkraag – Hop: Target – Kruiden: Koriander en curacoa zorgen voor een typerend citruskarakter – Kleur: Blond – Limited: 7 brouwsels van 1.000 liter / fles 75 cl en vat 20 liter. www.palm.be