Wijnbeurs Delhaize 3 – Champagne Vranken

Hoewel de Brut de France de blikvanger wordt van de wijnbeurs en het Champagnehuis Vranken, laat deze producent zich evenmin in het segment van de resterende schuimwijnen en champagnes onbetuigd. Vranken serveert tijdens de wijnbeurs eveneens Demoiselle Brut rosé grande cuvée, Demoiselle Brut Tête de Cuvée en Demoiselle Sweet extra dry.

Demoiselle Sweet is een recentere toevoeging binnen het gamma Demoiselle die gekenmerkt wordt door een iets zoetere afdronk. Het is een assemblage van Chardonnay en Pinot Noir met een bleek gouden kleur die zich door zijn fijne bubbels onderscheid.

In de neus levendig en aangenaam met dominantie van witte bloemen gemengd met enkele hints van citrus en pompelmoes, maar ook subtiele accenten van abrikoos, nectarine en karamel.

Smooth in de mond met toetsen van gerstsuiker en kweepeer, mooie ronde afdronk, gelukkig niet té zoet. Ideaal bij desserts, maar ook op een warme zomerdag en dit met enkele ijsblokjes.

Demoiselle brut rosé Grande Cuvée:

Assemblage van Chardonnay en Pinot Noir met heldere zalmroze tinten. In de neus overvloedige aanwezigheid van rode vruchten zoals framboos, bosaardbei en fijne toeten van geroosterd brood.

Mooi evenwicht in de mond met fruitige toetsen van overheersend rood fruit, licht om te drinken. Heerlijk als aperitief, past ook bij visgerechten en desserten van rood fruit, sabayon en chocolade.

Promotie ( 2 + 1) tijdens de wijnbeurs van de flessen 75cl maar eveneens van de nieuwe flessen van 20cl.

Demoiselle brut : Tête de Cuvée

Voor deze cuvée worden enkel de beste trossen geselecteerd en de eerste sappen van de persing gebruikt. Tête de Cuvée rijpt maar liefst 3 jaar in de kelders.

In het glas een licht gele kleur door de hogere aanwezigheid van de Chardonnay met enkele groene reflecties. Fijne pareling met duidelijke moussevorming. In de neus delicaat maar elegant met een grote variëteit van aroma’s, eerst citrusvruchten (pompelmoes) dan kleinere steenvruchten zoals abrikoos en afronding met witte bloemen. Op het einde ontwikkelen zich meer complexen toetsen met hints van honing en gebak.

In de mond mooi evenwichtig en zeer fris, leuke ondersteuning van de complexiteit in de neus. Lichte en leuke champagne met lange finale, naar het einde toe krijgen we bij de afdronk een fijne zweem van lichte citrustoetsen.

Leuk en aangenaam aperitief, past tevens bij wit vlees.

Promotie tijdens de wijnbeurs ( 2 + 1) van zowel de traditionele flessen 75 cl , maar ook van de flessen 37.5cl en de kleine flesjes 20cl.

Vranken serveert al zijn champagnes met 12% alc. vol. en schuift als ideale degustatietemperatuur 6-8°C naar voren.

Nieuw in het bubbel-assortiment bij Delhaize is de Franciacorta Elisa Perenna extra  brut. Deze schuimwijn, assemblage Chardonnay en Pinot Noir, is afkomstig uit de regio Brescia in Lombardije. De eerste fermentatie gebeurt deels in roestvrij stalen vaten, deels in eiken tonnen, terwijl de tweede fermentatie op fles gebeurt en dit gedurende 24 maanden. De hoeveelheid droge likeur is 2g/l.