Wijnbeurs Delhaize

De ‘lente’-wijnbeurs van Delhaize loopt dit jaar van 22 februari tot en met 14 maart en kreeg een wel verrassend thema : “wijnbeurs, ook voor wie er niets van kent !”.

Uiteraard heeft iedereen zijn lievelingsflesje maar een nieuwe wijn ontdekken is altijd boeiend en best spannend. Durf je vrienden te verrassen met iets wat ze wellicht nog niet kennen. Aan keuze geen gebrek tijdens het wijnfestival. Delhaize pakt uit met nieuwigheden uit zowel Franrijk, als Spanje maar ook uit Australië en Argentinië.

De bekommernis van Delhaize blijft aldus Jonas De Maere, Filiere manager wine, ervoor te zorgen dat ook neofieten voor geen verrassingen komen te staan. De wijnbeurs steunt dan ook op 4 pijlers: vooreerst een specialisatie en zorgvuldige selectie waarmee men een helpende hand reikt; de consument blijft hoe dan ook de rode draad waar alles om draait; Delhaize is marktleider inzake kwaliteit en stabiele trends en wil dit tijdens de wijnbeurs bevestigen en tenslotte de zorg voor een absolute klanttevredenheid.

Net zoals andere jaren zijn er opnieuw verschillende initiatieven tijdens de wijnbeurs zoals 2 + 1, kortingen van -20 en -30%, leuke wijnen in het segment bags-in-box en uiteraard bubbels. Bepaalde promoties lopen gedurende de ganse wijnbeurs, andere-  meestal de acties 1 + 1 gratis, hebben slechts een beperkte duur.

De consumenten krijgen eerstdaags een leuke brochure in de bus waarin het volledige actieprogramma wordt voorgesteld.

Wij kregen alvast een voorproefje en kwamen tot verrassende ontdekkingen waarvan we de komende dagen er enkele toelichten.

Aandacht voor de natuur en het leefmilieu is er in het segment ‘best of our planet’, een gamma bio wijnen. De Pinot Grigio Bio 2017 is een Terre Siciliane IGP geteeld op een terroir van klei en kalk, 5 ha groot van Pinot Grigiodruif. De vinificatie vindt plaats in roestrij staal met maceratie en rijping op wijnmoer. 12.% alc. vol.

In het glas een lichtgele kleur met enkele grijze reflecties die in de neus een verleidelijk parfum van citroen en witte vruchten losweekt. In de mond leuke aroma’s van gedroogde kruiden en peren, mooi evenwichtig met aangename toetsen van het zonnige fruit. Is ongetwijfeld een leuke gezel bij antipasti, rauwe vis, schaal- en schelpdierschotels en kaas.

Ook de Pinot Nero bio 2016 is een IGP terre Siciliane, eveneens op ondergrond van klei en kalk, terroir van Pinot Noir van 10 ha met klassieke vinificatie en maceratie in inox. 13% alc. vol. Bewaarpotentieel van minstens 3 jaar

In het glas een stevige paarsrode kleur met in de neus aroma’s van zwarte kers, bramen en pruimen, aangevuld met subtiele hints van bloemenaroma’s zoals rozen en viooltjes. In de mond zorgt de aanzet voor een rijke en volle wijn met zeer fruitige accenten. Op het middenpalet een mooie concentratie en aangenaam lange afdronk.

Past goed bij rood vlees en kaas.