Wijnen Olivedale Zuid-Afrika : rood en dessertwijn

Olivedale mystique mountain

Assemblage van 40% Shiraz, 30% Mourvèdre en 30% Grenache met 13.04% alc vol. De sappen worden afzonderlijk natuurlijk gefermenteerd en gerijpt in Franse eiken vaten, om nadien zorgvuldig te worden geassembleerd tot een uitzonderlijke mix.

In het glas een stevige kersenrode kleur met mooie fruitige aroma’s in de neus. In de mond kordate volronde aanzet die subtiel de smaakpapillen bespeelt, aangenaam lange afdronk waarbij de elegantie dankzij de Mourvèdre zich duidelijk manifesteert.

Olivedale Shiraz:

Een 100% Shirazwijn met 13.3 % alc vol geteeld op een kleiige terroir met zware rotsen, terroir die een grondige bewerking vereiste maar tot zeer goede grond uitgroeide. Geoogst bij optimale rijpheid wordt deze Shiraz gedurende 10 dagen op natuurlijke wijze gefermenteerd op zijn schil tot aan de malolactische melkzuurgisting. Rijping gedurende 12 maanden in vaten van 300l.

Leuke kleur boordevol aroma’s in de neus, in de mond gezellige fruitige toetsen met volrond karakter en mooie structuur, evenwichtige afdronk.

Olivedale Tempranillo

Het mediterraan klimaat met koele nachten zorgt voor een aangename wijn, de sappen rijpen 18 maand in Franse eik wat zorgt voor harmonieuse toetsen en degelijke structuur.

De stevige kleur in het glas verruimt zich in de neus met subtiele kruidige hints, fruitigheid, marsmellows en delicate toetsen van vanille. Mooie aanzet in de mond bespeelt kunstzinnig de smaakpapillen, leuk karakter en mooie fruitigheid. Is aangename gezel bij rijke maaltijden met rood vlees.

Queen of Africa

De Noble late harvest van de Semillon zorgt voor een gezellige zoete wijn die wordt geteld op de rode gronden van de Darlings hill. Deze natuurlijk gefermenteerde wijn werd gerijpt in eiken vaten en gebotteld na 292 dagen.

In de neus toetsen van honing en tropisch fruit met mooie aciditeit. In de mond een aangename zoete toets zonder echt plakkerig te worden met aangenaam lange afdronk. Een partner bij witte en blauwe kazen maar ook bij een crème brulée en ander zoete desserts.