Wijnen Olivedale Zuid-Afrika: wit & rosé

Olivedale river secrets:

Assemblage van 50% Verdelho, 35% Semillon en 15 % Chardonay geteeld op een zanderige grond met dikke, gele kleilaag in Swellendam, heeft alc vol van 13.9%.

Mooie lichtgele kleur in het glas met frisse fruitige aroma’s in de neus. Blijft fris in de mond met enige complexiteit en subtiele mineraliteit dankzij de Verdelho, gezellige afdronk met behoud van het fruitig karakter.

Olivedale Chardonnay:

Een 100% Chardonnay met 13.9% alc vol. Na de persing wordt het sap overgebracht naar eikenhouten vaten van 300 liter met een natuurlijke fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 14° C, rijping van 7 maanden op de wijnmoer.

Leuke goudgele kleur, fruitige aroma’s van wit fruit en hints van witte bloemen, volrond en complex in de mond met rijke volle aroma’s, een meesterlijk Chardonnay.

Olivedale Sauvignon blanc:

De druiven worden bij het ochtendgloren geoogst om frisheid en fruitigheid optimaal te bewaren. Aangename aroma’s in de neus met toetsen van rijpe peer, groene vijg en hints van asperges. In de mond fruitig met gezellige mineraliteit die zorgt voor een leuke frisheid, aangenaam om drinken tijdens de dag maar evengoed compagnon bij lichte maaltijden en salades.

Rosé:

Lichte doorschijnende kleur, gezellige aroma’s van aardbei, mulberry en blackberry. In de mond leuke verrassende aanzet met volrijpe aroma’s maar ook grote frisheid, is een leuke verademing tijden zomerse dagen.