Wijnfestival Carrefour 2 : Franse en Belgische wijnen

Dit wijnsegment werd op de proeftafel voorgeproefd samen met Carrefour-wijnexpert Olivier Goyvaerts, Olivier is aankoper Franse wijnen en bezoekt meerdere keren per jaar de Franse wijngaarden. Naast kwaliteit heeft hij bestendig oog voor nieuwigheden. Onze selectie omvat:

Domaine les Remparts – Gouttes des Lunes – 2017

Herkomst regio Gascogne, assemblage van Arrufiac en Chardonnay. Een fruitige wijn met leuke hoeveelheid fijne zuren en gezellige kleur die lang zijn frisheid bewaart en geserveerd bij 6 à 8° C, een aangename compagnon is bij kaas en vis. Deze wijn veroverde een gouden medaille op de wijnconcours in Brussel

Château Tour de Boisset – bio – 2018

Een jonge Bordeaux superieur, assemblage van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. Heeft ondanks zijn jeugdigheid een mooie stevige kleur en zorgt voor een krachtige aanzet in de mond, delicate aanwezigheid van zachte tannines. Serveren bij 16- 19° C, begeleidt hij op aangename wijze rood vlees, wild en charcuterie.

Les Pélerins de Lafon-Rochet – 2013

Een stevige en gezellige Saint Estephe, assemblage van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. Mooie krachtige aanzet met fijne aroma’s, de rijping op eik zorgt voor subtiele maar alvast gezellige tannines. Te serveren bij 16 tot 18° C, past bij rood vlees en wild. Zeer lekkere wijn, een absolute topper!

Château Les Clavelines – grand cru – 2016

Assemblage van Merlot en Cabernet Sauvignon groeit deze Saint-Emilion uit tot een perfecte keuze met mooie kleur en gezellige aroma’s. Mooie krachtige wijn met rijping op vat en fijne tannines. Geserveerd bij 16 tot 18° c is hij een perfecte compagnon bij rood vlees, wild en weelderige charcuterie-schotels.

Château Saint Hubert – grand cru – 2016

Een andere leuke Saint Emilion, eveneens assemblage van Cabernet Franc, Merlot en Cabernet, die veel gelijkenis vertoont met Château Les Clavelines. Een tikkeltje meer fruitigheid maar eveneens subtiele tannines door de rijping op eik. Moet opgediend bij 16 tot 18 ° C en past bij wild, rood vlees en gevogelte.

Le Bon Goût des belges – 2018

Wijn van het domein Ry d’Argent nabij Namen, een 100% Chardonnaywijn. Bezit een leuke frisheid en fruitigheid ondersteund door krachtige hints. Serveren bij 8 tot 10° C, past bij vis en schelpdieren.