Wijnfestival Carrefour – Market 2 – Leva: Sauvignon blanc & Viognier 2015 – Bulgarije

De Bulgaarse rozenvallei is een van de grote toeristische trekpleisters van het land en jaarlijks het decor voor tal van feestelijkheden. De rozenblaadjes worden net als de druiven geoogst in de vroege ochtend om de aroma’s maximaal te bewaren, ze worden gebruikt voor de aanmaak van parfums maar evenzeer voor de aanmaak van diverse schoonheids- en verzorgingsproducten.

Sedert meerdere jaren kregen de aanplantingen van rozen het gezelschap van wijngaarden die in de vallei best gedijen en de resterende ruimten op de heuvelflanken innemen. Daartoe kunnen deze in hun totaliteit worden ingezet in de economische uitbouw van het land. De verzorgde uitbouw van de wijngaarden met respect voor de natuur en de planten volgens het fairtrade principe wist de aankopers van Carrefour te bekoren.

De Leva Sauvignon blanc & Viognier 2015 is een assemblage van 50% Sauvignon blanc en 50% Viognier die wordt gevinifieerd volgens de klassieke methodes in roestvrijstalen vaten en krijgt een koude maceratie. Een mooie verfijnde wijn met leuke toetsen en delicate florale accenten met heldere kleur die bij voorkeur behoorlijk fris, 8°C, wordt geserveerd zodat ook de subtiele hints van citrusvruchten zich met de aroma’s van witte bloemen kunnen vermengen. Een succesformule die ook de organisatoren van de Concours Mondial de Bruxelles kon bekoren en hem een gepaste medaille uitreikte.

Past perfect bij zeevruchten, wit vlees maar ook bij de eerder kruidige en pittige Aziatische keuken. Bewaarcapaciteit van 2 tot 5 jaar. Promo 4.5€, normale prijs 6€.

Rully Héritiers Saint-Abel

Deze Rully van de Côte chalonnais, is een 100% Chardonnay-wijn die gedurende een 3-tal weken op constante temperatuur van 18 tot 20°C wordt gevinifieerd. De rijping op droesem gebeurt met wekelijkse batonnage en dit gedurende 8 tot 12 maanden.

Een mooie aangename wijn met verfijnde toetsen van de vieilles vignes die best tot uiting komen bij 16°C. De leuke lichtgouden kleur in het glas, transformeert zich in de neus tot mooie florale toetsen, terwijl de wijn in de mond fris en dartel de smaakpapillen inpalmt.

Een leuke wijn als voorgerecht, bij fijne vleeswaren en vanzelfsprekend bij oesters, schaal- en schelpdieren thuishoort maar ook escargots verrast. Ook bij vis is hij een behoorlijke compagnon. Bewaarcapaciteit van 2 tot 5 jaar. Promoprijs 14.39€, normale prijs 17.99€