Chez Leon Brussel -New Look

Een nieuwe keuken, stijl Robuchon… Omdat het oog ook wat wil! Het beroemde restaurant Chez Léon in de Beenhouwersstraat, is zoals steeds in topvorm!

Voor deze zaak die reeds decennia elke dag afgeladen vol zit, oogt ook 2019 bijzonder succesvol en creatief. Te midden van de culinaire hoofdstad van Europa en succesvol zoals altijd, bleven ze bij Chez Léon echter niet bij de pakken zitten en werd er een gloednieuwe keuken in gebruik genomen.

Om tegemoet te komen aan hun trouw en tegelijk veeleisend cliënteel, werd de keuken van dit restaurant volledig vernieuwd. Als hommage aan een zeer grote chef, werd er gekozen voor een dambordmotief in zwart en wit, helemaal in de stijl van Robuchon.

Klanten hebben voortaan een prachtig zicht op deze keuken die meer open is, zeer aangenaam. Het keukenteam olv chef Olivier van Weynen krijgt op deze manier nog meer directe appreciatie van de klanten wat telkenmale een aansporing is om nog meer passie en gevoel te leggen in de bereidingen. Tal van dampende en aantrekkelijke gerechten vertrekken dan ook razendsnel richting de zaal, als een onophoudelijke wervelwind. Geen twijfel mogelijk, dit nieuwe kader dat in deze Brusselse topzaak voor een extra toets zorgt, is meer dan geslaagd!

Houten strikjes ! In de zaal opteerden ze Chez Léon voor een grappig accent. Eerder dan de obers en diensters uit te dossen met een saaie das, dragen ze bij Chez Léon voortaan prachtige strikjes in exotisch hout. Deze exclusieve creaties van Marc Devillé, een jonge Belgische ondernemer, vielen bij het volledige team onmiddellijk in de smaak. Houten strikjes, gepersonaliseerd in de kleuren van de zaak, worden met plezier gedragen: geruite strikjes in wit en groen met het logo van Chez Léon erop gedrukt, origineel en mooi!

Chez Léon is en blijft een dynamisch restaurant waar sinds 1893, altijd wel iets te beleven valt. Een zaak die niet alleen de liefhebbers van mosselen onophoudelijk bekoort, maar ook tal van andere zeevruchten en allerlei typische Belgische gerechten serveert, ook deze verkopen er als warme broodjes, kortom een ‘bistro’ die zelfs de meest verwende fijnproever doet likkebaarden. Of zoals de uitdrukking zegt: “Bij Chez Léon schaamt de kreeft zich niet voor de mosselen en de sancerre niet voor de gueuze.” Meer dan ooit is Chez Léon een vaste waarde in de binnenstad, de ruime kaart, grappige accentjes en het prachtig decor vloeien samen in een unieke ambiance!

Wij opteerden bij onze proeverij als voorgerecht voor enkele huisspecialiteiten zoals gerookte zalm en oesters, terwijl het hoofdgerecht onvermijdelijk een portie mosselen omvatte. De oesters werden traditioneel gepresenteerd en waren zoals het hoort vergezeld van oesterbrood. Onze gerookte zalm kreeg een passend decor van zeer fijn gesnipperde ui en peterselie. Eigentijds en toch lekker.

Als hoofdgerecht mosselen beurre à l’ail, een forse schotel met knoflookboter, look en fijne kruiden en mosselen roquefort met room, witte wijn, spekjes, ui en selder, beide vergezeld van knapperige krokante en goudgele frietjes en een portie mayonaise. Een leuke fruitige Pouilly fumé, maisonLaporte, zorgde voor een gezellige ondersteuning.

Om de huistradities te volgen werd onze lunch afgerond met pannenkoeken Mikado en huisspecialiteit pannenkoeken ‘crèpe Leon’, een geflambeerde creatie getooid met vanilleijs en manderijntjes. Absolute aanraders!

Chez Léon – Beenhouwersstraat 18 in 1000 Brussel – +32 2 511 14 15

welcome@leon1893.com – www.chezleon.be

Alle dagen open, het hele jaar door, van zondag tot donderdag van 11.30 u tot 23.00 u; vrijdag en zaterdag tot 23.30 u

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

sfeervol charmant decor

prachtige open keuken

lekkere traditionele Brusselse en Belgische creaties

Delta:             120 Belgische specialiteiten

opgericht in1893

gezellige frituur, aan te bevelen