Winnaars AEHT Cornet Trophy 2023 geselecteerd

Acht studenten vertegenwoordigen in november België op de Europese conferentie in Vilnius. 37 studenten van 10 Belgische hotel- en toerismescholen namen op 2 en 3 maart deel aan de ‘AEHT Cornet Trophy’.  Deze 11e editie werd feilloos door de Antwerpse Hotelschool PIVA georganiseerd,

‘AEHT Cornet Trophy’ is een wedstrijd voor Belgische hotel- en toerismescholen en is de preselectie voor de Europese AEHT-wedstrijd en conferentie in Vilnius (Litouwen) in het najaar van 2023. De AEHT Cornet Trophy richt zich tot 4 disciplines: Culinary Art, Restaurant Service, Pastry en Tourist Destination. Tien hotelscholen – aangesloten bij AEHT – schreven zich in voor de ‘AEHT Cornet Trophy 2023’ bij PIVA.

In 2011 engageerde Brouwerij Palm-De Hoorn & Rodenbach zich om haar schouders onder het Belgisch AEHT project te steken. Peter Buelens, PR manager en mede-initiatiefnemer: “Voor Brouwerij Palm & De Hoorn en Rodenbach is de ondersteuning van AEHT een educatief én maatschappelijk project. De brouwerij stelt zich onder meer als objectief studenten met een horecaopleiding de kans te bieden hun vaardigheden op vlak van bier en gastronomie aan te scherpen, zo maken jonge professionelen kennis met de rijke Belgische Biercultuur. Niet voor niets zijn productkennis, Beer & Food Pairing en serveerkunde van bier verplichte onderdelen binnen de wedstrijd. Daarnaast zullen de geselecteerde studenten  – door deelname aan de Europese conferentie in het najaar – buitenlandse ervaring opdoen. We zien deze wedstrijd als een investering in onze horeca-professionals van de toekomst !”

Driesterren chef Viki Geunes (Zilte***) is trotse peter van de AEHT Cornet Trophy. Viki Geunes: “In Vlaanderen mogen we terecht trots zijn op onze lokale producten van topkwaliteit én uiteraard ook op onze bieren. Belgische producten zijn van wereldklasse. Veel mensen vinden die kwaliteit vanzelfsprekend, maar dat is ze zeker niet. Ook dat bier over een rijker aroma- en smakenspectrum dan wijn beschikt waarmee je gerechten kan combineren, is nog te weinig bekend. Daarom verdient dit initiatief mijn steun, tevens wil ik de studenten met mijn peterschap inspireren en motiveren in hun beroepskeuze.”

De acht winnaars van een gouden medaille: Restaurant service: Amy Ayoub van Ensorinstituut Oostende en Jetse Claes van COOVI Anderlecht – Culinary Art: Amira Cherif van Ensorinstituut Oostende en Amke Janssens van Talentenschool Turnhout – Tourist Destination: Jasmine El Menialawy van PIVA Antwerpen en Jarne Stessens van VTI Spijker Hoogstraten – Pastry: Julie Peeters van Hotelschool Hasselt en Ismael Mezahi COOVI Anderlecht. Zij vertegenwoordigen ons land op de Europese AEHT-finale in Vilnius in het najaar 2023.

Medaillewinnaars en deelnemers in de verschillende disciplines:

Restaurant Service:

Amy Ayoub (Ensorinstituut) – Jetse Claes (COOVI-SO) GOUD – Celine De Smet (PIVA) – Lisa Laura Depoorter (TechniGO! Aalst) ZILVER – Gabriela Madjev (Talentenschool Turnhout) – Niels Nuyens (VTI Spijker) BRONS – Dina Feremans (PIVA) – Marine Poils (Colomaplus) & Suzan Nikogosian (Campus Wemmel) – Femke Neelen (Hotelschool Hasselt)

Culinary Art:

Amira Cherif (Ensorinstituut) – Amke Janssens (Talentenschool Turnhout) GOUD – Chelsey De Meyere (Hotelschool Gent) – Colin De Coster (Campus Wemmel) ZILVER – Wannes Tirions (VTI Spijker) – Ajan Pockelé (PIVA) BRONS – Mo Van Overloop (Colomaplus) – Linus Verbist (COOVI-SO) – Zoë Mercken (Hotelschool Hasselt) – Shanaia Coppens (TechniGO! Aalst)

Pastry:

Julie Peeters (Hotelschool Hasselt) – Ismael Mezahi (COOVI-SO) GOUD – Chloé Demessemakers (Colomaplus) – Anouk Anné (TechniGO! Aalst) ZILVER – Eline Lemmens (VTI Spijker) – Amaani Hamdaoui (PIVA) BRONS – Yasmine Lemkaddem (PIVA) – Nisrin Ounir (Campus Wemmel)

Tourist Destination:

Jasmine El Menialawy (PIVA) – Jarne Stessens (VTI Spijker) GOUD – Aluko Princess (Campus Wemmel) – Merel Barbaix (Ensorinstituut) ZILVER – Evy Geurts (Hotelschool Hasselt) – Elian D’Hondt (Colomaplus) BRONS