World veggie day — vrijdag 1 oktober

De lekkerste adresjes voor een heerlijk vegetarische maaltijd getipt dankzij Deliveroo. In de aanloop van Wereld Veggie Dag, op vrijdag 1 oktober, deelt de bezorgservice Deliveroo niet alleen de lekkerste veggie adresjes, maar onthult eveneens enkele cijfers over de vegetarische bestelgewoonten van de Belgen. Op de dalende trend van vleesconsumptie speelt Deliveroo vlot in met een ruim aanbod van meer dan 495 vegetarische restaurants!

Op 1 oktober is het ‘World Vegetarian Day’, de dag waarop de vegetarische levensstijl centraal staat. Vegetarisch eten is vandaag veel meer dan een groen slaatje. Er zijn talloze alternatieven voor vlees en vis beschikbaar, zoals tofu, falafel, groenteburgers, maar ook waanzinnige combinaties met groenten die je doen watertanden.

Het aanbod aan vegetarische restaurants beschikbaar via Deliveroo in België is doorheen de jaren gestaag toegenomen. Zo’n zes jaar geleden zette Deliveroo voor het eerst voet aan wal in ons land en telde zo’n 10 restaurants met vegetarische opties. Eerder dit jaar stond de teller op 435 en vandaag is dit aanbod nog aangesterkt met in het totaal 495 restaurants met vegetarische gerechten.

Vorige maand steeg het aantal veggie bestellingen met 18 %. Op sommige dagen is 1 op de 3 bestelde gerecht een veggie optie.  Van de inmiddels 26 steden waar Deliveroo actief is in ons land, worden de meeste veggie bestellingen geplaatst in Gent, Mechelen en Leuven.

Wist je trouwens dat Deliveroo één van de deelnemers is van de Green Deal – Eiwitshift, een project ondersteund door Minsiter van Omgeving Zuhal Demir?  Het doel van deze Green Deal is de verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitrijke producten in ons voedingspatroon te verbeteren. De eiwitshift streeft naar een milieuverantwoord en gezond voedingspatroon. Samen wordt er gewerkt aan bewustwording zodat mensen weloverwogen hun eigen keuzes kunnen maken. Duurzaam en plantaardig eten kan via Deliveroo lekker en gemakkelijk!

De meest populaire vegetarische gerechten die in België via Deliveroo worden besteld zijn: 1. De Vegan avocado poké bowl van Hawaiian Poké Bowl – 2. The Holy Mary van Bavet – 3. De Vegan Track bowl van Fitchen

Het meest populaire vegetarische gerecht dat per stad via Deliveroo wordt besteld is: Gent: Vegetarische spaghetti van Kastart – Mechelen: Falafelballetjes met quinoa van Lunch Garden – Leuven: Kebab wrap van Greenway

Heb je geen inspiratie voor wat je wilt eten, maar wil je het wel vegetarisch houden? Dan heb je bij Deliveroo keuze uit meer dan 3.411 vegetarische gerechten. Hieronder alvast een greep uit het vegetarische aanbod dat je via Deliveroo kan bestellen: Brussel: Ami, Copper Branch en Wagamama – Luik: Le 12-30 en The Huggy’s Bar – Gent: Beiruti, de Tuin van Eten en BABU – Antwerpen: Camion, Okoz en Bokertov – Leuven: Loving Hut en Palmyra in – Kortrijk: Fluffy Falafel.

Op vrijdag 1 oktober kan je dan ook van zotte promoties genieten (tussen 30% en 50% korting) op Deliveroo.be op meer dan 100 vegetarische restaurants. Een reden te meer om deel te nemen aan World Veggie Day!