Woudpistolet Gérald Watelet

Pistolet Original zet met de introductie van de ‘woudpistolet’ van Gérald Watelet de traditie verder waarbij regelmatig nieuwe creaties van sterrenchefs gedurende een bepaalde periode aan het publiek worden aangeboden. Het ligt in de tijdsgeest om terug te keren naar authentieke smaken van vroeger. Waarom geen herinneringen ophalen aan de smaak van een ouderwetse, ronde pistolet? De originele pistolet is een typische Belgisch broodje met een inkeping in het midden en licht maar stevig kruim. De naam is afkomstig van de ‘pistool’, een oude munt. Pistolets zijn overal in België verkrijgbaar maar worden op verschillende manieren gegeten.

Als oud-leerling van de hotelschool verzeilde Gérald Watelet als maître d’hôtel tijdens de glorieperiode in de Villa Lorrraine. Nadien besteedde hij aandacht aan de mode en design, om momenteel als figuurlijke duizendpoot, een veelvoud aan activiteiten te ontplooien. Voor de komende wintermaanden creëerde hij alvast een woudpistolet met omelet, boschampignons, verse kruiden, look, sjalotten en spek. Een ideaal en stevig ontbijt, maar tevens een volledige lunch of onderdeel van een spetterende brunch. Ook voor deze creatie gaat de aandacht naar dagverse regionale producten boordevol smaak en aroma.

Pistolet-Original, een initiatief van Valerie Lepla, heeft overigens een extra ster-allure vermits gerenommeerde chef regelmatig een specifieke creatie voor deze zaak verzorgen. “Pistolet- Original” is een nieuw belegde broodjes concept gebaseerd op dit ronde, krokante broodje met kenmerkende groef in het midden. Tegelijkertijd wil Pistolet-Original ook andere lekkernijen en producenten van bij ons in de kijker zetten. De eerste vestiging opende in centrum Brussel. Bij Pistolet-Original vindt men alles onder één dak. In de pistoletbar met de allure van een kruidenierswinkel kan je aan de toog van een belegde pistolet genieten. Maar bestellen en vers belegd meenemen kan uiteraard ook. Net gebakken, krokant en belegd met gekapt en pickles, of met sappige ovenverse rosbief en smeuïge seldersla of met vers gepelde grijze garnalen en gezouten boter…..

De Brasserie de la Senne, een artisanale brouwerij opgericht door twee gepassioneerde Brusselse brouwers die op oude, ambachtelijke manier brouwen zonder toevoeging van kunstmatige ingrediënten, en uitsluitend met nobele producten werken, brouwden speciaal om de ‘woudpistolet’ te vergezellen, de Taras Boulba, een licht blond biertje met geurige aroma’s en subtiele bittere accenten.

Ook de Pistolet ‘Carpaccio’ van Lady-chef Stephanie Thunus uit Seneffe siert nog steeds de kaart, kaart die eveneens werd verrijkt met de Salade Pistolet César, een geurig slaatje met kippewit, ansjovis, parmezaan. De vallende bladeren betekenen eveneens de terugkeer van de Herve Pistolet, getooid met de siroop van Vrolingen en krokante witloofpartjes.

Pistolet-Original – J. Stevensstraat 24-26 – 1000 Brussel (Zavel)

Tel 02- 8808098 – www.pistolet-original.be

Open 7 dagen op 7 van 8 tot 18 uur

Culinaire commentaren:

À la carte:

3 minutes

leuke, gezellige pistoletbar

uniek en origineel concept,

dagverse kwalitatieve ingrediënten

absolute aanrader.