Zomer in je glas: Pampelle

BITTER OP BASIS VAN BIO CORSICAANSE POMPELMOEZEN

Het lenteweer is op komst en dit gaat ongetwijfeld gepaard met terrasjes. Fris jouw barkast op met het nieuwste aperitief, Pampelle. Dit bitterzoete Franse aperitief heeft een vleugje je-ne-sais-quoi. Deze ideale basis voor zomerse cocktails heeft pompelmoes als hoofdingrediënt. Er werd gekozen voor de biologische Ruby Red pompelmoes die groeit onder de Corsicaanse zon. Deze pompelmoes-variëteit staat bekend voor zijn intens rode kleur en bitterzoete smaak.

De pompelmoesbasis krijgt tijdens het productieproces een citrusinfusie. Hiervoor worden de schillen van 3 hoogwaardige citrusvruchten afzonderlijk geweekt. Het gaat om de schillen van Japanse yuzu, Franse cedrat en pomerans uit Haïti. Om alles op smaak te brengen wordt ook nog een mix van botanicals toegevoegd, Kina, Kinine uit boomschors en het bittere uit gentiaanwortels. Het geheel wordt afgewerkt met een huisgemaakte eau-de-vie.

Pampelle wordt geproduceerd op de oevers van de Charente in Cognac. Hier krijgt elke fles zijn typische rode zegel. Op deze finishing touch wordt een waterjuffer afgebeeld, een beschermde inheemse soort. Pampelle is 30% lager in suiker dan zijn spirit tegenhanger.

Pampelle wordt verkocht en verdeeld in België & Luxemburg exclusief door Premium Spirits – Aanbevolen verkoopprijs €24.95 voor 70cl – te koop in de betere drankenhandel, bars en restaurants, alcoholpercentage 15%.

PAMPELLE COCKTAILS

PAMPELLE SPRITZ – Spritz & You

2 delen Pampelle – 3 delen schuimwijn – 1 deel spuitwater

Neem een groot glas met veel ijsblokjes. Giet alle ingrediënten in het glas en meng zachtjes. Garneer met een schijfje pompelmoes.

PAMPELLE RUBY ROSE – Roze staat je goed

1 deel Pampelle – 2 delen roséwijn – Vul aan met spuitwater

Vul het longdrinkglas met ijsblokjes. Giet alle ingrediënten erbij. Garneer met een schijfje pompelmoes.

FRENCH NEGRONI – De klassieker heruitgevonden

2 delen Pampelle – 1 deel gin – 1 deel witte vermouth (zoet)

Vul een whiskyglas met ijsblokjes. Giet er de ingrediënten bij en meng zachtjes. Schil pompelmoeszeste en schik deze in het glas.

PAMPELLE TONIC – Roeren maar

1 deel Pampelle – Vul aan met tonic

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en giet er de ingrediënten bij. Werk af met een schijfje pompelmoes.

FORBIDDEN FRUIT – Het is verboden, dus natuurlijk zal je er nog een tweede willen

1 deel Pampelle – 1½   deel dry gin – 1 deel pompelmoessap

Shake de ingrediënten met ijs. Strain in een gekoeld cocktailglas. Serveer met een klein schijfje Ruby Red Pompelmoes.