Zomerfrisse cocktails met Singleton Tailfire en Sunray

 

Met TAILFIRE en SUNRAY lanceert The Singleton of Dufftown twee nieuwe, spannende Single Malt whisky’s voor een breed publiek. De TAILFIRE en SUNRAY belichamen de toekomst van single malt whisky en zijn gemaakt om een nieuwe generatie van whisky drinkers te inspireren. Beide nieuwe varianten zijn daarnaast uiterst geschikt voor heerlijke zomerse en frisse cocktails.

Diageo ontwikkelde speciaal twee overheerlijke single malt whiskycocktails voor Singleton Tailfire en twee lekkere cocktails voor Singleton Sunray. Belgisch Topmixologist Ben Belmans gebruikte deze 4 basiscocktails maar voegde er nog een eigen twist aan toe.

Ben Belmans is de enige gediplomeerde mixologist van België (WSET Professional Spirits Certificate London). Gepassioneerd door kwaliteit en service trekt hij ten strijde tegen het cocktailcliché van palmbomen, felle kleuren en overdadig garnituur. Bewust van het feit dat de juiste verhoudingen het eindresultaat bepalen, verheft hij mixology haast tot een exacte wetenschap. Met een voorliefde voor schoonheid en authenticiteit mixt hij cocktails en smoothies met pure en (h)eerlijke smaken. Trouw aan het originele recept als het moet, creatief als het kan. Expertise verzekerd, want Ben heeft een jarenlange ervaring als mixologist bij gereputeerde bars en evenementen in binnen-en buitenland en zijn passie voor het métier zet hem aan om zich voortdurend bij te scholen bij de beste experts ter wereld. Ben schreef in het verleden cocktailcolumns voor onder andere Weekend Knack en werkte voor een aantal gerenommeerde zaken als Les Vergers Boiron, Noxx Antwerp en Reflex Westerlo en voor de meeste super premium spirit brands.

The SingletonTM of Dufftown wordt gedistilleerd in de Dufftown distilleerderij van Speyside. Hier worden sinds 1896 fijne single malts geproduceerd, waarbij elke fase van de productie met de nodige zorg wordt uitgevoerd. Hierdoor wordt het mogelijk om de SingletonTM single malt whisky met de beste smaak te maken. Langere fermentatie en distillatie staan garant voor de buitengewone zachtheid en diepte van smaak. Hierdoor wordt SingletonTM whisky door velen beschouwd als één van de lekkerste single malt whisky’s in de wereld. De whisky wordt vervolgens gerijpt in een combinatie van Amerikaanse en Europese eiken vaten om extra smaak toe te voegen en een perfecte balans te creëren. SingletonTM is een handelsmerk en eigendom van Diageo. @ singletonwhisky

Cocktails:

Singleton Tailfire A fruity Scot : Ingrediënten: 40 ml Singleton Tailfire, 20 ml vers citroensap, 25 ml witte druivensap, 10 ml suikerstroop, 2 verse zwarte bessen, 10 ml Créme de mure. Bereiding: Vermeng alle ingrediënten in een longdrink glas tesamen met geschaafd ijs en werk af met een takje munt en zwarte bessen.

Singleton Berry Jam Sour : Ingrediënten: 50 ml Singleton Tailfire, 25 ml vers citroensap, 2 el frambozenconfituur, 1 eiwit. Bereiding: Doe alle ingrediënten in een cocktailglas en schudt ze stevig door elkaar, waardoor het eiwit emulgeert. Voeg daarna ijs toe en schudt zeer krachtig. Schenk de cocktail vervolgens in een cocktailglas. Versier de cocktail met citroenpartjes en frambozen.

Singleton Sunray: Whisky Collins met honing : Ingrediënten: 40 ml Singleton Sunray, 15 ml Meadwine, 20 ml vers citroensap, 10 ml suikerstroop, sodawater. Bereiding: Breng alle ingrediënten behalve het sodawater samen in de cocktail shaker. Voeg ijs toe toe en schudt krachtig. Giet de cocktail in een hoog cocktailglas over een viertal ijsblokjes. Top het glas af met fris sodawater. Ter afwerking plaats je op het glas de gekrulde zeste van een sinaasappel.

Singleton Sunray: De Dufftown Rambler: Ingrediënten: 50 ml Singleton Sunray, 25 ml vers citroensap, 10 ml vanillelikeur, 1 eiwit. Bereiding: Doe alle ingrediënten in een cocktailglas en schudt ze stevig door elkaar, waardoor het eiwit emulgeert. Voeg daarna ijs toe en schudt zeer krachtig. Schenk de cocktail vervolgens in een cocktailglas. Versier de cocktail met citroentijm en vanillestokjes.