Zomerwijnen uit Bordeaux, verfrissende vervoering! Château Amanieu d’Albret

Château Amanieu d’Albret ligt op de heuvelruggen van de rechteroever van de Garonne. Het domein strekt zich uit over een 10-tal ha en zorgt voor de productie van Bordeaux en Bordeaux supérieur wijnen die terugvallen op meer dan 1.000 jaar wijntraditie.

Het waren indertijd de Romeinen die als eerste wijngaarden aanplantten op de heuvelruggen rond Bordeaux. Eeuwen later zorgen de Engelse heersers ervoor dat de wijnexport makkelijk langsheen de rivier en de zee hun thuisland kan bereiken, export die de ganse regio en de wijnbouw van ‘les bourgs’ ten goede komt.

De wijngaarden van Château Amanieu waren van 1228 tot 1326 eigendom van Sire Amanieu VII. Deze edelman zetelde in de raad der wijzen van koningen Edward I en Edward II van England. Hij was de eerste van een lange reeks lokale vorsten uit Gascogne die hun binding met England in stand hielden in ruil voor Britse vorstelijke vrijheden.

Château Amanieu gaat prat op dit historisch patrimonium. Het team achter de actuele wijnteelt zorgt nog steeds voor een traditionele vinificatie volgens moderne technische methodes en kan dankzij zijn know how zorg dragen voor de productie van kwalitatieve wijnen. De ganse productie wordt trouwens op het domein zelf gebotteld.

De heerlijke frisse en helderroze bordeauxwijnen met fruitige en subtiele aroma’s zijn de sterren van elk aperitief en aan elke zomertafel.  Ze zijn heerlijk om te zien en om te proeven en weten zelfs de meest veeleisende proevers te overtuigen.

Château Amanieu d’Albret –La Rose Damanieu 2016 is een 100% Merlotwijn. Een rosé met een licht florale geur, expressieve smaak met hints van rozen en wijnperzik. Schitterende lange finale, kortom een gedroomde en bijzonder lekkere tafelpartner. Te koop bij Wellwines 7.5€ – www.wellwines.be

Als suggestieve seizoenscombinatie is er een regenboog van biet en gemarineerde raapjes. Een originele combinatie die perfect past bij de frisse en fruitige rosés en tegelijk een kleurrijke combinatie uittekent. Samen met de aroma’s van dit gerecht zorgt de rosé bordeauxwijn voor mooie en verfijnde smaken die gasten beslist zullen appreciëren.