Ook in Leuven is geluk er om te delen – Leuven verrijkt met een culinair topatelier

De zoete en hartige taarten van Les Tartes de Françoise zijn voortaan ook in Leuven te vinden. In de Mechelsestraat kunnen lekkerbekken terecht voor haar authentiek oeuvre met onder meer de zachte chocoladetaart, rabarbercrumble,  citroenmeringue en nieuw in het repertoire: een buitengewone tropézienne. De Mechelsestraat in hartje Leuven kende de laatste jaren een opmerkelijke heropleving die garant staat voor culinair genot  en shoppingplezier. Met Les Tartes de Françoise wordt die revival verder smakelijk versterkt.

Ook in het nieuwe Leuvense atelier van Les Tartes de Françoise luidt de slogan: “Geluk is er om te delen”. Geen loze woorden gezien het succes dat haar taarten inmiddels in een vijftiental steden in ons land kennen. Een succes dat zijn wortels heeft in 1994 toen het eerste atelier in Elsene opende en sindsdien stap voor stap op basis van dezelfde waarden en kwaliteitseisen een mooie en duurzame groei kende. Dit succesverhaal rond wittekaastaart met speculoos en andere overheerlijke smaak intense taarten begon kleinschalig in een kleine keuken in Brussel. “Sharing is caring” was toen nog geen trendy slogan maar Françoise bakte op basis van dat gedachtegoed zorgvuldig taarten met een authentieke smaak en ziel. Ze trakteerde vrienden en kennissen met haar creaties en zo werd de basis gelegd om dat uitermate smakelijke repertoire ook te verkopen en aan chefs in restaurants in de buurt aan te bieden.

Breed repertoire in zoet en hartig

Al snel zorgde mond-tot-mondreclame voor een stroom van bestellingen. De populariteit leidde dan ook tot de opening van andere vestigingen in Gent, Terhulpen, Antwerpen, Waterloo, Ukkel, Overijse, Stockel, Oudergem, Jette, Brugge enz. Daarbij werden de knowhow, het oog voor detail en de vakkundigheid telkens doorgegeven. Recepten worden voortdurend aangepast aan seizoenen en aan nieuwe smaaktrends. Het repertoire is daardoor breed met een rijke keuze aan verschillende smaken die te verkrijgen zijn in klein en groot formaat: : pecan walnoot taart, wittekaastaart, abrikoos amandel, merveilleux, tropézienne, tiramisu, appelcrumble amandel, rodevruchten meringue, zachte chocoladetaart, bruine suikertaart, brownie, pavlova framboos lychee limoenzeste…met daarnaast een breed aanbod aan zoute, hartige taarten. Er is ook een aanbod van de dag en favoriete taarten kan men online bestellen via www.tartes.be

Les Tartes de Françoise – Mechelsestraat 30 – 3000 Leuven – 016 22 22 16 – Open van dinsdag tot zaterdag van 9u tot 18u30.

En elders? Aalst, Antwerpen, Brasschaat, Brugge, Elsene, Gent, Jette, Kortrijk, Mechelen, Oudergem, Overijse, Terhulpen, Ukkel Vanderkindere, Ukkel Diesdelle, Waterloo, Woluwe Stokkel, Woluwe Georges Henri. www.tartes.be