Ristorante Mercato – Zaventem

Als jongste broer van Antonio Di Siervi die ondertussen zijn restaurant Le Stelle in Schaarbeek, inruilde voor restaurant L’Ascoli in Zaventem, is ook Lorenzo Di Siervi al vroeg met het restaurantvak begonnen. Op slechts 13 jarige leeftijd verlaat hij Italië en begint hij te werken in een welbekend Italiaans restaurant in Genève. Twee jaar later, in Brussel, begint hij, samen met zijn broer Antonio, l’Ascoli, een zeer succesvol restaurant in die tijd.

Na ervaring op te hebben gedaan in meerdere restaurants in Brussel, voelde Lorenzo zich klaar om op 21-jarige leeftijd, als zelfstandige te beginnen. Zijn eerste eigen restaurant was Castel Park, in Zaventem. Na 7 jaar werken aan een goede reputatie, opende hij City Park eveneens in Zaventem, een brasserie in Parijse stijl met veel zeevruchten op het menu en werd in 2005 met City Park bekroond met een specifieke award van de Deltagids. In 2003 opende hij Cristal Park; een restaurant met een rijk decor in een prachtig beschermd gebouw.

Na zijn Zaventemse creaties trok Lorenzo in 2013 naar Tervuren en opende er in december 2013 La Cantina Italiana. Iets nieuws, in een nieuwe omgeving. Tervuren is een prachtige rustige gemeente, met veel groen, interessante musea, mooie gebouwen en vlakbij Brussel, Waterloo, Leuven en Overijse. La Cantina Italiana biedt een klassieke doch moderne Italiaanse keuken, met authentieke Italiaanse producten met een traditioneel alledaags accent. De keuken van La Cantina Italiane is seizoensgebonden; met champignons, asperges, zeevruchten, pompoen, al naar gelang de periode van het jaar.

Na 20 jaar succes met Castel Park, vond Lorenzo het tijd om het concept van Castel Park te veranderen en het een nieuw leven in te blazen. Om beter aan de vraag van zijn gasten te voldoen heropent hij het restaurant met een nieuw decor, nieuwe keuken, nieuwe sfeer en een prachtige pizza oven: Mercato is geboren. Door de unieke, toegankelijke inrichting ziet men bij het binnenkomst direct het universum van het gastronomische geheel: keuken, oven, restaurant in één oogopslag.”

Naast het drukke leven van restauranthouder, is Lorenzo Di Siervi al sinds 2005 met succes president van de Miss Brussel voor Miss België verkiezing en sinds 2015 tevens van Miss Vlaams-Brabant.

Door een korte maar hevige brand eind 2016 moest het restaurant gedurende meerdere maanden de deuren sluiten. Het heropende enkele weken geleden de deuren zodat Lorenzo meer dan ook de Italiaanse charme en rijkdommen van de typische keuken opnieuw kan etaleren. Het decor is nog steeds klantvriendelijk en charmant en wordt aangevuld met sfeervolle gezellige terrasjes.

Wij opteerden bij onze proeverij voor een tomaat-mozzarelo en een trio van zeecarpaccio als voorgerecht en een Italiaanse tartaar en ravioli met scampi’s als hoofdgerecht.

De tomaat-mozarello was heerlijk van smaak met leuke pittige accenten van lichte ruwe olijfolie terwijl ook de carpaccio mooie druppeltjes olijfolie meekreeg, opgefleurd door zongedroogde tomaten en fijne mix van sla een pittige en frisse smaakmaker. Jammer dat het partje citroen of limoen ontbrak.

Een leuke krokante ravioli met zilte scampi’s kreeg een fijn aroma mee mede door de groene aspergepunten en mag terecht als aanrader worden omschreven. De rundstartaar gemengd met parmezaanschilfers, zwarte olijven en pijnboompitten werd feilloos aangevuld door zoutstokjes, zongedroogde tomaat en een mooi artisjokgarnituur, afgerond met goudgele krokante frietjes.

Restaurant Mercato biedt de klassieke Italiaanse keuken een nieuw uithangbord met tal van heerlijke inventieve gerechten van de hand van chef Lorenzo di Siervi.

Ristorante Pizzeria Mercato – Stationstraat 35 – 1930 Zaventem

Tel 02-7200121 – www.ristorantemercate.be – open 7/7

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

attente bediening

sfeervol kader

mooie smaakvolle en inventieve creaties