ZUSTO: én Belgisch, en zoet én gezond

Het Belgische Zùsto, een suikervervangend product op basis van natuurlijke vezels, versterkt zowel de lichaamsimmuniteit als de smaak van andere ingrediënten. Deze Belgische culinaire uitvinding die zowel door de medische als de gastronomische wereld wordt geprezen, maakt zich op voor een heilzame en duurzame doorbraak bij het grote publiek. In nieuwe vormen en met een uitbreiding van haar assortiment.

  1. De troeven die het verschil maken.

En lekker, én gezond én Belgisch: Zùsto lijkt wel een win-win-win. Het bestaat uit natuurlijke vezels die de darmflora bevorderen, is glutenvrij, bevat 75% minder calorieën en 35% minder vet. Zùsto wordt uitdrukkelijk ondersteund door de wetenschappelijke (medische) wereld die het als een ideaal product beschouwt in de strijd tegen diabetes en obesitas. Ook de meest veeleisende chefs worden enthousiast van Zùsto. Zoet en gezond gaan wel degelijk samen.

✓ Belgische suikervervanger van een nieuwe generatie. – ✓ Bestaat uit natuurlijke vezels en bevordert de darmflora. – ✓ Evenaart de smaak en textuur van suiker. – ✓ Versterkt ook andere smaken. – ✓ Geen tandbederf. – ✓ Glutenvrij – GMO-vrij. – ✓ Uitermate geschikt voor diabetes. – ✓ Goedgekeurd door FDA.

  1. Unieke, natuurlijke en evenwichtige samenstelling.

De unieke formule van Zùsto is gepatenteerd en wordt dus met veel zorg afgeschermd. De samenstelling bestaat uit volgende ingrediënten: polydextrose als vulstof, oplosbare vezels als maïs, vezels uit chicorei en zoetstoffen isomalt, sucralose en erythritol.

Vooral dat laatste ingrediënt, dat in tegenstelling tot andere polyols, geen laxatief effect heeft, maakt van Zùsto een evenwichtige ‘blend’ van natuurlijke vezels: suiker-alcohols en hoge intensieve zoetstoffen.

  1. Goedgekeurd door topchefs en andere bedrijven

Patisseries zoals Del Rey, Van Dender, Zuut, The Chocolate Line, Darcis maar ook The Cheese Cake Factory, Pure Heavenly Chocolate, Danone en het roomijs-merk van Delhaize, om er maar een paar op te noemen, kunnen erover meepraten. Zij testten met succes het gebruik van Zùsto in hun creaties. Ook topchefs zoals Lionel Rigolet van Comme chez Soi en vele anderen maken dankbaar gebruik van het product. “Als je weet hoe compromisloos toptalenten uit onze gastronomie zijn als het op smaak en kwaliteiten aankomt, is het extra motiverend om hun vrijwillige ambassadeurschap te mogen rekenen”, voegt Nico Renmans, CEO en woordvoerder van NV Zùsto, toe.

  1. Moeder- en Vaderdag

Moeder-en Vaderdag worden graag gevierd met lekkernijen. Nu er meer tijd is vrijgekomen om te experimenteren in de keuken, is het ideale moment aangebroken om proefondervindelijk te gaan ontdekken hoe de Belgische Zùsto eindelijk de hoofdrol mag claimen als hét gezonde, smaakvolle alternatief op suiker. Een rol die door vele andere producten werd nagestreefd maar tot nu toe nooit echt bereikt.

  1. (Veel) beter dan enkel een suikervervanger.

Zùsto bestempelen als een “suikervervanger”, is eigenlijk enigszins afbreuk doen aan het product, rekening houdend met een aantal extra troeven waarover het beschikt. Het vervangt suiker verhoudingsgewijs met een “1 op 1 ratio” maar ook andere toepassingen waar intensieve zoetstoffen, met hun sterkere zoetkracht en andere samenstelling, bij huishoudens en (hobby)koks menige kopzorgen veroorzaken. Hierdoor is het perfect geschikt voor allerlei bereidingen, in patisserie in het bijzonder.