14-daagse van de Elzas – Restaurant ‘t Kelderke

De culinaire veertiendaagse van de Elzas georganiseerd door ‘Acceuil & Tradition’ is een opsteker voor de Brusselse horeca. ’t Kelderke is een dubbelrestaurant, estaminet en restaurant dat met fierheid aan deze culinaire ontdekking deelneemt.

Achter een van de statige en prachtige 17de eeuwse gevels van de Grote Markt gaat restaurant en estaminet ‘t Kelderke schuil. Het estaminet bereikt je door enkele trappen te klimmen zodat je een beter zicht op de markt hebt en geniet van de burgerlijke status die de inwoners destijds mekregen. Voor ’t Kelderke moet je enkele trappen afdalen en kom je in de benedenverdieping terecht waar destijds het personeel was gehuisvest. Beide locaties werden ondertussen getransformeerd in een gemoedelijk, gezellig restaurant met identieke kaart. Toch zijn beide qua sfeer én complementair én tegenstrijdig hoewel hun geschiedenis maar dan een halve eeuw ervaring laat optekenen. Tal van VIP’s o.m. Johny Holiday en Alain Delon, maar ook ontelbare politici en culturele verantwoordelijken genoten hier van de typische Brusselse keuken die ze graag als unieke ambassadeur van Brusselse gastronomie naar voren schuiven.

Het authentieke decor met stijlvolle decoraties vormt een leuke omkadering van de ‘simpele’ maar oh zo lekkere Brusselse keuken, zonder franjes ofte chichi al moeten de franjes hier worden gezien in het feit van overvloedige en overtollige decoraties en geplogenheden, bv witte gesteven en gestreken tafelkleden, zilverwerk en kristallen glazen edm. De gerechten zelf getuigen van vakmanschap en passie voor de edele en dagverse ingrediënten. Het geheel wordt samengebracht op een traditionele kaart waarbij de Brusselse gerechten een centrale rol opeisen. De blikvangers hierbij zijn stoemp, gemengde stoemp met spek en worst, stoofvlees op Marolse wijze, boerenworst, pensen met appelmoes, konijn in geuze en bloedpens op Brusselse wijze. Deze gerechten worden aangevuld door een ruime schare typische Brusselse bieren, terwijl wijnliefhebbers evenzeer hun gading vinden in een leuk assortiment wijnen.

‘t Kelderke – Grote Markt 15 – 1000 Brussel

Tel 02-513 7344 – wwwtkelderke.be –open 7/7

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes – prachtig zicht op de Grote markt – attente bediening – leuke en smaakvolle Brusselse en Belgische gerechten

GaultMillau:  vermeld

Delta: Belgische keukengerechten – hyper professioneel personeel – bakstenen muren als decoratie – Brusselse ambiance