21 sterren in de hemel boven het Jubelpark

Voor zijn zesde Brusselse editie, van 8 tot 18 juni, serveert Dinner in the Sky een uitzonderlijk menu: 14 chefs, samen goed voor maar liefst 21 sterren. Nog nooit gingen zoveel chefs samen de Brusselse hemel in om de Belgische gastvrijheid en gastronomie te vieren.

En de chefs achter het fornuis van Dinner in the Sky zijn niet van de minste:  Yves Mattagne van Sea Grill**; Lionel Rigolet van Comme chez Soi**; Pascal Devalkeneer van Chalet de la Forêt**; Bart De Pooter van De Pastorale**; Pierre Résimont van l’Eau Vive**;         Viki Geunes van ‘t Zilte**; Filip Claeys van De Jonkman**; Alexandre Dionisio van Villa in the Sky**; David Martin van La Paix*; Giovanni Bruno van Senzanome*; Karen Torosyan van Bozar Brasserie*; Luigi Ciciriello van La Truffe Noire*; Isabelle Arpin* en Franco Spinelli van San Daniele*.

Ze vertellen zelf waarom Dinner in the Sky een buitengewone ervaring is:

Bart De Pooter – Smaken krijgen een bonus: Hoog in de lucht smaakt alles beter. Het is een mooi, gezellig en verrassend moment onder vrienden of met z’n tweetjes. Dinner in the Sky is een onvergetelijke ervaring, met een grote chef die helemaal tot je dienst staat. Dat vind je nergens anders. Je moet het minstens één keer in je leven gedaan hebben!

Yves Mattagne – Een exclusief moment met de chef: Wat Dinner in the Sky zo bijzonder maakt, is de intimiteit. Je zit letterlijk in de keuken van de chef.

Pierre Résimont – Ik beloof een uitbundige ambiance: Het is een ontspannend etentje vol emoties en uitzonderlijke momenten. De gasten en hun chef zitten vlak bij elkaar. Zalig!

Pascal Devalkeneer – Een moment om allemaal samen te delen: Dat is Dinner in the Sky! Een gastronomische reis die een uniek en bevoorrecht contact creëert, op een ongewone plek.

Lionel Rigolet – Een sensationele gebeurtenis : Persoonlijk contact met de chef, een magisch uitzicht, een onvergetelijke sfeer. Dat is Dinner in the Sky ten voeten uit.

Viki Geunes – Grensoverschrijdend: The sky is the limit. Maar Dinner in the Sky overstijgt die grens. Met sensaties voor al je zintuigen. Het is een buitengewone belevenis met een exclusieve, kosmopolitische sfeer.

Filip Claeys – Great! Great experience, great view, great chefs, great food. Het is een leuk event dat compleet anders is dan wat ik elke dag in mijn keuken doe. Hier zitten onze gasten rond ons. We werken live!

 

Giovanni Bruno – Het enige terras waar de vogels ónder de tafels vliegen. Besef je wel wat voor een privilege het is een tafel, een keuken en een chef helemaal voor jou alleen te hebben! Hier is het de chef die je bord aangeeft. Hij maakt enkel voor jou eten klaar. Er is een eensgezindheid en een speciale fusie die je niet op restaurant vindt.

Franco Spinelli – Dolce Vita in de hemel. Als bij toverslag geeft Dinner in the Sky me de kans een vleugje van mijn regio in Zuid-Italië, Napels en de kust van Amalfi, te serveren boven Brussel.

Luigi Ciciriello – Een knap panorama van onze stad, Brussel. Wie komt eten bij La Truffe Noire, krijgt bij de rekening een leuke foto van mij tijdens een vorige editie. Zo laat ik de magie van Dinner in the Sky ook naast het evenement leven. Ik wil die ervaring zo vaak mogelijk delen met mijn buitenlandse gasten.

Van alle surrealistische gastronomische concepten spant Dinner the Sky resoluut de kroon. Op tien jaar tijd werd Dinner in the Sky wereldwijd bekend en vestigde het een sterke reputatie in de foodiecommunity overal ter wereld.

Dinner in the Sky werd gelanceerd in Brussel op 24 april 2006. Intussen veroverde het zestig landen, waaronder recentelijk ook Maleisië, Malta en Bahrein. Er werden duizenden events georganiseerd in de hemel boven iconische plaatsen zoals de Strip in Las Vegas, de baai van Sydney, Le Champs-de-Mars, de jachthaven van Monaco, de Stad der Goden van Teotihuacan, de medina van Marrakech, het circuit van Francorchamps… Dinner in the Sky verwelkomde de grootste chefs van de planeet, onder wie Michel Troisgros, Paco Roncero, Joël Robuchon, Heston Blumenthal, Pierre Gagnaire… en onlangs ook Massimo Bottura (#1 in 2016 World 50 Best Chefs).

Sinds 2012, het jaar van Brusselicious, deelt Dinner in the Sky dat succes met zijn geboortestad, in samenwerking met VisitBrussels en de Stad Brussel. Het idee is de Belgische sterrenkeuken op de meest surrealistisch mogelijke manier in de kijker te zetten. Dinner in the Sky vindt plaats van 8 tot 18 juni, recht tegenover de Triomfboog van het Jubelpark. Elke dag bereiden en serveren twee chefs persoonlijk een gastronomisch vijfgangenmenu voor 44 gasten, tijdens een lunch en 2 diners.

Info & reservaties: www.dinnerinthesky.be