La Baleine Essentiel, 50% minder zout, 100% smaak

Met La Baleine Essentiel introduceert de Franse zoutspecialist een culinaire innovatie: natuurlijk zeezout dat 50% minder natriumchloride bevat maar niets aan smaak moet inboeten. Achter La Baleine Essentiel gaat dan ook een ingenieus zoutproces schuil, waarbij mineralen uit het zeewater natuurlijk verdampen.

Voor wie op zijn zoutinname moet letten, heeft het ‘merk met de walvis’ La Baleine Essentiel ontwikkeld. Dit natuurlijk zeezout bevat onder meer calcium, magnesium en kalium maar de helft minder natriumchloride (keukenzout) zonder dat je het verschil proeft. La Baleine heeft daarbij een methode gevonden om ook andere zoutmineralen uit zeewater te verdampen en geschikt te maken voor consumptie.

Zout is onmisbaar in een evenwichtig voedingspatroon – zo helpt zout je lichaam om zenuwprikkels door te geven aan je spieren en je vochtbalans op peil te houden. Maar te veel zout is niet goed voor je bloeddruk en nieren. Daarom adviseren voedingsdeskundigen gemiddeld 4 gram zout per dag. Welzijn en gezondheid hebben altijd centraal gestaan in de productontwikkeling van La Baleine: het merk engageert zich actief en biedt o.m. gejodeerd en gefluorideerd zout aan.

La Baleine al 80 jaar marktleider in Frankrijk, oogst zout op een natuurlijke manier. Geen fossiele brandstoffen dus, maar natuurlijke processen door verdamping van zeewater. La Baleine is een merk van de Groupe Salins, een van de voornaamste zoutproducenten en – verdelers in Europa. In de natuurgebieden Aigues Mortues, in het zuiden van Frankrijk, investeert de groep in het welzijn van de natuur en de biodiversiteit.

De gemiddelde verkooprijs van La Baleine Essentieel Salière is 2.39 euro (125g). Te koop bij o.a. Carrefour, Intermarché en delicatessenzaken.

Sterrenchef Yves Mattagne bewees met een aantal leuke creaties dat La Baleine Essentiel aan de strengste gastronomische normen beantwoordt en een perfect hulpmiddel is in de professionele keuken dat ook makkelijk in de dagelijkse keuken kan worden aangewend. Tot zijn proevertjes behoorden o.m. Nobashi-garnalen op steen gebakken, geflambeerd met oude porto, ganzenlever, kastanjecrème en rauwe champignons; melklammetje uit de Pyreneeën met crème van daslook, witte asperges en morieljes en chocoladesorbet met zeezout en olijfolie.