27ste editie Millésime Bio- Evenement voor biolgische wijn

GEORGANISEERD DOOR SUDVINBIO

Deze 27ste editie van de Wereldmarkt voor Biologische Wijn was weer erg duidelijk een groot succes. Een vernieuwd en groeiend succes dat de positie van Millésime Bio als wereldspeler in de biologische sector bevestigt. Eind januari kwamen 6.850 vakmensen bijeen in Montpellier om de 1.300 exposanten te ontmoeten. Een stijging van 10,5% ten opzichte van vorig jaar, waaruit ook blijkt dat de sector groeit.

Bezoekersaantal in de lift

Tussen de 6.850 aanwezige bezoekers waren alle grote spelers aanwezig: importeurs, vertegenwoordigers van de grootdistributie, maar ook wijnhandelaren en restaurants kwamen naar de beurs om hun leveranciers te ontmoeten en nieuwe dingen te ontdekken.

“Deze toename van 10,5% van het totale aantal bezoekers en een toename van 8% van de internationale bezoekers is een concreet bewijs van de onderliggende trend van de markt, met een constante toename van het aantal biologische wijnconsumenten, terwijl de totale wijnmarkt afneemt”, zegt Nicolas Richarme, voorzitter van Sudvinbio. De buitenlandse bezoekers kwamen uit Australië, China, Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en natuurlijk uit heel Europa.

Exposanten optimistischer dan ooit

Toen de deuren van de beurs sloten waren de exposanten erg tevreden! Er waren dit jaar nog meer zakelijke bijeenkomsten en ze werden vergemakkelijkt door de nieuwe balies die de gangpaden sierden en die unaniem werden toegejuicht. De opening van een 5de hal maakte het mogelijk om 100 exposanten extra te verwelkomen ten opzichte van vorig jaar. De exposanten spreken van een beurs die resoluut anders is dan de rest, met talrijke en doeltreffende commerciële uitwisselingen die de wijnbouwers optimistisch stemmen en die hen herinneren aan de fundamenten van Millésime Bio: een beurs gecreëerd door wijnbouwers, voor wijnbouwers …

Alle ogen gericht op Millésime Bio 2021

Nicolas Richarme, voorzitter van Sudvinbio, kijkt er al naar uit om op 25, 26 en 27 januari 2021 bezoekers en exposanten te ontmoeten op een beurs die de impuls van digitale technologie zal verderzetten met de 4.0 formule.