Mill &Mortar: moet er nog zout zijn ?

Het Deense Mill & Mortar staat voor de meest verfijnde, biologische specerijen afkomstig van ecologische forest gardens. De kwalitatieve zoutvlokken worden met de hand gewonnen uit ondergrondse bronnen in Alicante (Spanje), waar de traditie teruggaat tot de middeleeuwen en waar ook de inspiratie ontstond om het zout op smaak te brengen met mineralen en kruiden uit de directe omgeving van de bronnen. Het Mill & Mortar assortiment bestaat uit klassieke, zwarte en gerookte zoutvlokken, naast zoutvlokken geïnfuseerd met rode wijn of citrusolie. Het zout met eekhoorntjesbrood geeft je gerechten een aardse toets terwijl de zoutvlokken met zeewier heerlijk zijn bij sushi, warme vis en brood.

Het Salt of Hearts vormt een categorie apart: dit zout is tot stand gekomen toen onderzoek uitwees dat de meesten onder ons te veel zout gebruiken. Salt of Hearts is een natuurlijke smaakversterker met slechts 15% zout. Minder zout, meer smaak! Voor deze blend werkt Mill & Mortar samen met de Deense chef en voedingsconsultant Rasmus Bredal die op basis van neuro-gastronomische principes zowel de maag als de hersenen tevreden stelt. Door de andere basissmaken – zuur, zoet, bitter, umami en ‘pikant’ – te versterken en perfect uit te balanceren, hoeft maar weinig zout worden toegevoegd om de smaak van een gerecht naar een hoger niveau te tillen. Salt of Hearts is een 100% natuurlijke en biologische blend op basis van slechts 15% zout, sumak, geroosterde sesamzaden, koriander, suiker, zeewier, gedroogde paddenstoelen en een snuifje peper.

Verschillende zouten: € 3,41 – Salt of Hearts: € 3,80 – www.millmortar.be