40 jaar Mastercooks

Dit jaar is het exact 40 jaar geleden dat de vereniging The Mastercooks of Belgium® werd opgericht. Dat wordt onder meer gevierd met twee bijzondere publicaties: een Masterbook en een kookboek! In beide publicaties komt de rijke geschiedenis van de Mastercooks ruim aan bod.

Het Masterbook vervangt dit jaar de jaarlijkse gids van de Mastercooks en verschijnt in mei. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters van de Mastercooks (Pierre Wynants, Pierre Fonteyne, Claude Dupont, Robert Vanduüren en de echtgenote van wijlen Pierre Romeyer), met de generatie voorzitters (Pierrot Fonteyne, Guy Vancauteren, Alain Deluc, Robert Vanduüren en Frank Fol), met de Belgische top 3 (Peter Goossens, Christophe Hardiquest en Sang Hoon Degeimbre) en met enkele Young Masters (Seppe Nobels, Maxime Collard, Sam Van Houcke en Gary Kirchens). Zo komen verleden, heden en toekomst bij elkaar. In het Masterbook komt ook een overzicht van alle leden en algemene informatie over de Mastercooks en de verschillende acties en activiteiten. Het Masterbook wordt geschreven door Marc Declercq. Het Masterbook wordt gelanceerd op 11 mei 2020 tijdens een feestelijk moment en zal nadien gratis te verkrijgen zijn bij de Mastercooks en Young Masters.

Het Mastercooks kookboek is een editie van de Waalse uitgeverij Kennis. In het boek komen niet alleen 150 portretten van Mastercooks & Young Masters, maar ook niet minder dan 100 recepten rond 6 Belgische culinaire routes: Tuin, Bos, Zee, Bier, Wijn en Chocolade. Elke route leidt langs Mastercooks die er actief zijn en langs interessante producenten. Zo zullen de Mastercooks koken met de ingrediënten die het thema van hun route bepalen. Heikki Verdurme zorgt voor de fotografie, Marlies Beckers en Philippe Bidaine schrijven de teksten. De verschijndatum van dit boek is gepland in oktober 2020. Het boek zal tijdens een culinaire happening gelanceerd worden door de grootste Belgische ambassadeurs. De Young Masters zullen er gerechten van de stichtende generatie Mastercooks naar hun hand zetten!

Z-Mastercooks – Seizoen 4. Na het grote succes van het derde seizoen van Z-Mastercooks op de nationale zender Kanaal-Z, heeft deze beslist om een 4de seizoen te brengen. Zoals in elke reeks komen er nieuwe accenten. Maar de grote lijnen blijven hetzelfde en uiteraard zal de focus liggen op het 40-jarige bestaan van onze organisatie. Ilse De Vis en voorzitter Frank Fol blijven de hosts!