6x niet te missen food trends voor de zomer!

Deliveroo’s Summer food trends 2021.

Terwijl we afgelopen jaar vaker thuisbleven en dus meer maaltijden aan huis lieten leveren, ontstonden er ook in de foodsector nieuwe trends. Terwijl veganistisch eten, lokale ingrediënten en niet alcoholische dranken aan belang winnen, zijn er nieuwe gerechten en gewoontes die deze zomer opvallend aanwezig zullen zijn. Deliveroo verzamelde speciaal voor jou de 6 niet te missen food trends voor de zomer.

  1. Smashburgers : Overgewaaid vanuit, hoe kan het ook anders, Londen en New York: de smashburger. Het lijkt zonde om je hamburger helemaal plat te drukken, maar het is een ding! Het resultaat? Een dunne bijna krokante, maar supersappige burger.

Tips? Ondermeer te bestellen in Luik bij Beeef en Spratchie’s Burger, Five Guys in Antwerpen en Brussel en First Color Burger in Brussel via Deliveroo.be.

  1. Cocktails van bruiswater, alcohol en fruitsmaak : Je kan deze zomer niet omheen de zogenaamde ‘hard seltzer’. Het drankje op basis van bruiswater waaraan alcohol en smaakmakers zijn toegevoegd zal je deze zomer op elk terras spotten! Doordat het drankje weinig calorieën en vaak geen suiker bevat, beantwoordt de hard seltzer aan de verwachtingen van de consument die steeds bewuster keuzes maakt op het vlak van voeding en dranken.

Tips? Te bestellen via Deliveroo.be bij Casper in Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel.

  1. Haute Dog 2.0 : De klassieker met zuurkool en gebakken uitjes heeft al een tijdje plaatsje gemaakt voor de zogeheten haute dog, de culinaire variant van de hotdog. We kennen allemaal de Haute Dogs ‘Würst’ van TV-chef Jeroen Meus, maar nu komt Maki Maki met een nieuwe bijzondere variant van de hotdog, de Sushi Hot Dog! Het worstenbroodjes wordt op voorhand gefrituurd en afgewerkt met gekke toppings zoals krab, mayo, pikante avocado, komkommer, garnalen tempura en pepersaus. Bovendien zijn er ook vegetarische versies te verkrijgen. Een variant op de hot dog is de Sushi Burger van Sushi Me.

Tips? Maki Maki in Antwerpen, Brussel, en Charleroi en Sushi Me in Brussel via Deliveroo.be.

Geïnspireerd op deze haute dog, is de haute sandwich of de zogenaamde Lobster rolls. Een brioche broodje gevuld met kreeft en coleslaw. Heerlijk verfrissend op een warme zomerdag!

Tips? Lobster N Rolls in Brussel en Knokke-Heist, De Kreeftenfabriek in Antwerpen, Judy’s Lobster Shack in Gent.

  1. K-food 🐓 : Het is niet zozeer dat kip een nieuw ingrediënt is, maar wel dat we deze zomer kip in alle vormen en texturen zullen eten! En dat hebben we vooral te danken aan de Zuid-Koreaanse keuken. Naast de bekende kimchi, heeft deze keuken nog zoveel meer te bieden.

Tips? Out Fry, Now Pow, Bim Bam Boum et K-Chic in Brussel en Little Korea in Antwerpen.

  1. De picknickrevolutie : Nu we ontdekt hebben hoe leuk het is om op verkenning te gaan in eigen land, zal ook deze zomer de picknickrevolutie zich verder zetten. Geen gezeul met een te zware frigobox of een halve dag voorbereidingen treffen, want op Deliveroo.be heb je ruime keuze aan lekkere picknickboxen die je op locatie kunt laten leveren, zowel in het park, op het strand of in het bos. Hello Summer!

Tips? Te bestellen via Deliveroo.be bij Casper in Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel en Le Pain Quotidien in Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Gent, Leuven, Luik, Mechelen, Namen en Waterloo en bij Panos in verschillende steden.

  1. De smaak van Tel Aviv : De Israëlische metropool is deze zomer meer dan ooit tevoren aanwezig in ons land. Deze zomer waan je je letterlijk in Tel Aviv dankzij de gerechten met hun kleurrijke smaken van zacht, kruidig, pittig en fris. Niet zomaar een pita of kebak, maar geblakerde aubergine, gekruide falafels en fluwelen hummus prikkelen je smaakpapillen.

Tips? Bokertov in Antwerpen, exclusief te bestellen via Deliveroo.be.