Eerste Moxy hotel in Montreal: opening in 2024

Marriott International kondigt aan dat het een overeenkomst heeft getekend met RIMAP Hospitality om het speelse en pittige merk Moxy Hotels naar Montreal te brengen. Het hotel ligt in het centrum van Montreal, ideaal ten noorden van Griffintown, een gebied dat de thuisbasis is van The Bell Centre, Place Bonnaventure, het treinstation van Montreal en het binnenkort te openen nieuwe hoofdkantoor van de National Bank. De bouw van het Moxy Montreal Downtown zal naar verwachting deze zomer 2021 beginnen, met verwachte opening in 2024.

“Na onze aankondiging van het AC Hotel in downtown Ottawa, zijn we verheugd om opnieuw samen te werken met RIMAP Hospitality aan een ander stedelijk onderscheidend lifestyle hotel, dat een gedurfde, nieuwe en onconventionele hotelervaring zal brengen op deze dynamische markt,” zei Paul Loehr, Regional Vice President of Development, Canada, Marriott International.

Het Moxy Montreal zal gevestigd zijn op de verdiepingen 1-11 van een 63 verdiepingen tellende toren voor gemengd gebruik, die naar verwachting een van de hoogste gebouwen in de stad zal zijn. Het hotel zal 216 kleine maar slimme, flexibele kamers hebben met modulaire meubels en stijlvolle accenten, die de hedendaagse reiziger met een jong hart omarmen. Het ontwerp omvat bruisende openbare ruimtes die het centrum van activiteit moeten worden voor gasten met een industriële chique uitstraling, gedurfde programmering met lokale smaak en gemeenschappelijke tafels die veel mogelijkheden bieden om in te pluggen en te spelen. Plannen voor een levendig B&F (Beverage & Food) programma inclusief een 24/7 grab-and-go aanbod en een versterkte bar ervaring in Bar Moxy.

“Het levendige design en de gezellige service van Moxy Hotels voor een toegankelijke prijs is precies wat Montreal nodig heeft,” zegt Marc Varadi, President, RIMAP Hospitality. “Moxy Montreal zal een energieke stedelijke vibe geven aan dit deel van de stad en zal een geweldige aanvulling zijn in deze bloeiende markt.”

Moxy exploiteert momenteel meer dan 80 ervaringsgerichte hotels, geopend in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.