8e Ernesto Illy International Coffee award

De 32e Prêmio Ernesto Illy de Qualidade Sustentável do Café para Espresso ter erkenning van de beste Braziliaanse koffieproducenten lanceert de selecties voor de 8e Ernesto Illy International Coffee Award. De Prêmio Ernesto Illy de Qualidade Sustentável do Café para Espresso onthult tijdens zijn 32e editie de Braziliaanse telers en regio’s die de meeste erkenning verdienen voor kwaliteit en duurzaamheid en die hun land zullen vertegenwoordigen tijdens de 8e Ernesto Illy International Coffee Award.

De drie winnaars zijn Luis Manuel Ramos Fachada M. da Silva (Chapada de Minas), Raimundo Dimas Santana Filho (Matas de Minas) en São Mateus Agropecuária (Cerrado Mineiro), allen uit de staat Minas Gerais. Zij werden door een jury bestaande uit nationale en internationale illycaffè-specialisten geselecteerd uit meer dan 500 monsters die door de beste Arabica-koffieregio’s in heel Brazilië werden ingezonden. Zij ontvingen allen een cheque ter waarde van R$10.000.

De 3 winnaars zullen Brazilië vertegenwoordigen op de 8e Ernesto Illy International Coffee Award, de erkenning die illycaffè geeft aan de beste koffiesoorten uit de regio’s die bijdragen aan de unieke illy blend. Uitgaande van de Braziliaanse ervaring heeft illycaffè de prijs in 2016 uitgebreid naar alle producenten waarmee het bedrijf over de hele wereld samenwerkt, om te benadrukken hoe belangrijk het is om met hen samen te werken om de positieve spiraal van duurzame kwaliteitskoffie voort te zetten.

De centrale rol van de persoon en het belang van het opbouwen van langdurige relaties vormen de basis van de nieuwe erkenning die dit jaar werd geïntroduceerd: de Clube Illy do Café Emerald Card, die wordt toegekend aan koffietelers die al meer dan 30 ononderbroken oogstjaren aan illycaffè leveren. De ontvangers van de Emerald Card die op de avond werden genoemd, waren: José Carlos Grossi en de familie Naimeg.

Brazilië is het eerste land ter wereld waar illycaffè een directe samenwerking met koffietelers heeft ingevoerd. In 1991 lanceerde het bedrijf de Prêmio Ernesto Illy de Qualidade Sustentável do Café para Espresso voor de beste koffieboeren van het land, die is uitgegroeid tot een van de drijvende krachten achter de verbetering van de productieprocessen. Het baanbrekende initiatief heeft al meer dan 1.500 Braziliaanse koffietelers erkend en meer dan R$8 miljoen aan prijzengeld uitgedeeld.