Deliveroo deelt welke trends je het komende jaar niet kan missen
Nu we 2021 allemaal achter ons laten, is het tijd om vooruit te blikken. Het komende jaar belooft een culinair topjaar te worden. Gezonde bowls waren het meest populaire gerecht van 2021 en ook dit jaar blijven ze aan belang winnen. Maar er wordt ook plaats gemaakt voor nieuwe keukens met CBD infused gerechten. Deliveroo onthult welke food trends we dit jaar kunnen verwachten.
- CBD infused
Op steeds meer plekken zien we CBD shops verschijnen, dus kan het ook in onze keuken niet uitblijven. CBD is de afkorting voor het cannabidiol, een volledig plantaardig en natuurlijk product. CBD wordt gewonnen uit de bladeren en bloemtoppen van de hennepplant. De werkzame stof wordt vervolgens opgelost in een natuurlijke olie waardoor CBD olie ontstaat. Met die olie kunnen verschillende gerechten gemaakt worden. Momenteel kan je al CBD infused producten van Love Hemp bestellen via Deliveroo in Londen, maar ongetwijfeld ook binnenkort in België.
- De wereld rond
Ondertussen zijn lekkernijen zoals hummus of moussaka al bij velen een vaste waarde op het menu. In 2022 blijft de internationale keuken een opmars maken. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een gevarieerd eetpatroon met een menu dat blijft verrassen. Dé favorieten voor dit jaar? Peruviaans, Libanees, Syrisch en Grieks. Getipt: Te bestellen via Deliveroo.be bij My Tannour in Brussel, Griik in Luik en Stick That Meat in Brussel.
- You ready for Yuzu?
Yuzu, een tot voor kort onbekende citrusvrucht afkomstig uit Japan, Korea en China verovert nu de wereld. De ietwat zure smaak van de vrucht wordt vaak gebruikt voor vinaigrettes, mayonaises of zelfs hardseltzers maar vindt nu zijn weg naar menig keukens. In combinatie met soep, groenten, noedels en vis is yuzu op zijn best.
- Na havermelk komt aardappelmelk
Tegenwoordig kan je er niet meer omheen: plantaardige melk is een blijver! Momenteel sippen we het liefst van al een latte met haverdrink of een capuccino met amandelmelk, maar daar kan binnenkort verandering in komen. In de UK is potato milk momenteel helemaal hot and happening, wie weet binnenkort ook hier! Getipt: Alles met haver te bestellen via Deliveroo.be bij Oats Day Long in Brussel en Gent.
- Het is rond en gezond
In lijn met de goede voornemens, kiezen we anno 2022 nog vaker voor gezonde voeding. De poké bowl was niet voor niets het meest bestelde gerecht van afgelopen jaar. Iedere bowl heeft zo zijn sterktes. Opteer een poké bowl als je nood hebt aan extra proteïnen of een buddha bowl als je van groenten en superfoods houdt. Als ontbijt of tussendoortje is een healthy breakfast bowl met acaï the way to go. Getipt: Te bestellen via Deliveroo.be bij Hawaiian Poké bowl in Kortrijk, Gent, Brussel, Leuven, Mechelen en Hasselt of bij Acai Bar Gent.
- On the go (non-alcoholische) drankjes
We verlangen allemaal om terug vaker buiten te komen en dat doen we liefst in goed gezelschap met een drankje in de hand. In 2022 spenderen we onze gezellige momenten samen met bottled cocktails en canned wine. Wat dat precies is? Cocktails in een handig draagbaar flesje en wijn in blik. Je zag die ongetwijfeld al passeren, maar in 2022 kan je er niet meer om. Tijd om te proeven!
Bovendien zijn meer en meer van die heerlijke drankjes zelfs alcoholvrij. Afgelopen jaar kozen steeds minder voor alcohol. Vooral Millenials en Gen Z’ers schroeven hun alcohol massaal terug en het resultaat mag er zijn: heerlijke mocktails à volonté! Getipt: Canned wine te bestellen via Deliveroo.be bij Casper in Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel en Brugge .
- Spice spice baby
Anno 2022 dienen kruiden niet enkel meer als smaakmakers, maar zijn ze ook echte health boosters. Een van die kruidige toppers is hibiscus. Die zit boordevol vitamine C, waardoor de kleurrijke specerij ideaal is voor je weerstand en huidveroudering tegengaat. Bij veel restaurants vind je bijvoorbeeld al overheerlijke homemade ice tea met hibiscus. Getipt: Te bestellen via Deliveroo.be bij Frites Atelier in Antwerpen, Gent en Brussel en Bollyfood Stories in Brussel.
- Paddenstoelen
The New York Times kroonde nu paddenstoelen nu al tot “Ingredient of the Year 2022”. Daar heeft de veelzijdigheid van de groente veel mee te maken. De paddenstoel kan dienen als heerlijk ingrediënt, psychedelische drug of zelfs duurzaam, composteerbaar materiaal. Bovendien voldoen paddenstoelen volledig aan de wensen anno 2022: duurzaam, eerlijk en snel bereid.