Bruynooghe koffie dat is Belgisch ambacht, baristakwaliteit en echt bèrelekker. Het eigenwijze koffiemerk ging creatief aan de slag met haar heerlijke mélange en verleidt koffielovers met een verrukkelijke Affogato met gezouten karamel en een smeuïge Espresso Hazelnoot Brownie. Beiden gemaakt met Bruynooghe’s Extra Superior koffie.
Deze recepten vormen gegarandeerd een moment de gloire van elk zomers diner of barbecue en maken je koffiemoment nét iets specialer. Ontdek de mix van zeemzoete en zoute smaken met de nootachtige en licht acide toets van Bruynooghe’s Belgische krachtige gebrande koffiebonen.
AFFOGATO MET GEZOUTEN KARAMEL
Ingrediënten:
2 personen: 4 bolletjes vanille-ijs – 2 vers gemaakte dubbele Bruynooghe espresso’s – 80 g suiker – 40 ml water – 60 ml room – 40 g boter, in blokjes – 1 theelepel grof zeezout – 2 serveerglaasjes
Bereiding:
Klaar in 1,2,3!
Eerst maken we de gezouten karamel. Daarvoor doe je de suiker en het water in een pan en verhit je deze (zonder te roeren) samen op een zacht vuur tot het mengsel begint te pruttelen en geleidelijk van kleur verandert. – Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Voeg de room toe en roer onmiddellijk tot er een dikke karamel ontstaat. Voeg zeezout toe en roer onder het karamelmengsel. – Laat volledig afkoelen. – Doe 2 bolletjes vanille-ijs in elk glaasje. Overgiet met een beetje gezouten karamel. Giet daarna in elk glaasje een vers gemaakte dubbele Bruynooghe espresso. – Serveer meteen!
ESPRESSO HAZELNOOT BROWNIE
Ingrediënten: 16 stukjes brownie : 4 eieren – 150 g zeer fijne suiker – 70 ml Bruynooghe espresso, gekoeld – 210 g pure chocolade – 200 g boter – 90 g patisseriebloem – 1 tl bakpoeder – 80 g hazelnoten, gehakt – bakvorm van 20 x 20 cm en bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C. – Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pot met lichtjes kokend water. Smelt hierin de chocolade met boter au-bain marie en zet opzij. – Doe de eieren en de suiker in een andere kom. Klop ze samen tot een luchtig beslag. Blijf mixen en voeg terwijl de espresso toe, gevolgd door kleine beetjes van het chocolademengsel. Meng vervolgens de bloem en het bakpoeder erdoor. Voeg ten laatste de gehakte hazelnoten toe en roer alles onder het deeg. – Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. – Bak 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant droog en lichtjes gebarsten is. – Laat afkoelen in de vorm. – Snij in 16 stukjes en serveer.
Deze recepten zijn gecreëerd door culinair creatieveling en koffielover Marta Majewska.