Milka paaseitjes

320 miljoen Belgische Milka paaseitjes uit Herentals brengen de paasvreugde naar heel Europa

 

De dagen worden stilaan langer en het gure winterweer maakt gaandeweg plaats voor de eerste lentezon. Dat kan maar één ding betekenen: Pasen komt steeds dichterbij. En dat wordt naar goede gewoonte gevierd met lekkere chocolade-eitjes voor groot en klein! Ook de populaire Milka paaseitjes zijn dit jaar weer helemaal terug in al hun kleuren en smaken. Om alle Europeanen dit paasseizoen van lekkers te voorzien, rolden in 2023 maar liefst 2685 ton ofwel 320 miljoen Milka paaseitjes van de band in de chocoladefabriek van Mondelēz International in Herentals. Daarmee is Milka opnieuw koploper op de Belgische chocolademarkt tijdens Pasen1. Bovendien zijn ook de Côte d’Or paaseitjes voor het tweede jaar op rij terug. Daarmee verklaart Mondelēz International, het bedrijf achter onder andere Milka en Côte d’Or, het chocoladefestijn 2023 officieel voor geopend!

Milka eitjes niet meer weg te denken tijdens Pasen

Milka is in Europa het favoriete chocolademerk en wordt wereldwijd ook nog eens in meer dan 40 landen verkocht. Toch zijn de Milka paaseitjes, die elk jaar opnieuw Europa veroveren, een Belgische trots. Ze worden namelijk bij ons, in de chocoladefabriek van Mondelēz International in Herentals, geproduceerd. De Belgische consument is en blijft dan ook de grootste fan van deze kleine lekkernijen: van de 320 miljoen eitjes die dit jaar over de band rolden, blijft 46% in België. Op plaats twee staat Frankrijk, waar 39% van de eitjes wordt geconsumeerd. Daarnaast worden ook andere Europese landen, zoals Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland voorzien van Milka eitjes.

Met een marktaandeel van 36% in België tijdens de paasperiode beloven deze eitjes ook dit jaar weer te scoren bij de consument, die overduidelijk een voorkeur heeft voor kleine paaseitjes (69%)3. De negen verschillende smaken maken het aanbod bovendien heel divers. Eitjes met witte of melkchocolade, gevuld met praliné of biscuit, of met een touch van Oreo of Daim: keuze is er alvast genoeg! De absolute topfavorieten blijven ook dit jaar ongewijzigd met op de eerste plaats de klassieke melkchocolade eitjes, gevolgd door melkchocolade met pralinévulling en daarna de melkchocolade eitjes met Oreovulling. De eitjes zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, variërend van 100g tot 1kg, dus op maat van ieders craving.

Naast de klassieke paaseitjes, lanceert Milka dit jaar een heerlijk nieuw product, het “Egg’cellent”. Een chocolade paasei dat eruit ziet als een echt ei, gevuld met een heerlijke vanille en witte chocoladecrème en omhuld met Milka Alpenmelkchocolade. Daarmee voegt Mondelēz International dit jaar een extra vleugje speelsheid toe aan de paasvreugde. Naast de klassieke paaseitjes, lanceert Milka dit jaar een heerlijk nieuw product, het “Egg’cellent”.

Een gloednieuwe, feestelijke verpakking

Voor het eerst in jaren zitten de Milka paaseitjes in een nieuw jasje. Er werd voor een feestelijke, meer moderne verpakking gekozen in diverse kleuren, versierd met bolletjes.

“Als markleider tijdens het paasseizoen hebben we de belangrijke opdracht om de ervaring van de consument nog feestelijker, speelser en tederder te maken. We willen ons aanbod steeds blijven verbeteren, hetzij met kleine of grote stappen. Met de nieuwe verpakking van onze paaseitjes voegen we opnieuw wat moderniteit en speelsheid toe aan ons assortiment,” aldus Caroline Baume, Marketing Director Confectionary bij Mondelez Benelux. Bovendien mag de aluminium verpakking rond de paaseitjes vanaf dit jaar gewoon gesorteerd worden in de blauwe zak.

Zowel voor de paaseitjes van Milka als die van Côte d’Or wordt duurzame cacao gebruikt, aangekocht via het Cocoa Life programma. Mondelēz International draagt op die manier bij aan de ontwikkeling van landbouwgemeenschappen, met behoud van de natuurlijke hulpbronnen. Tegen 2025 zal het cacaovolume voor alle chocolademerken van Mondelēz International afkomstig zijn van Cocoa Life.

Een rigoureus productieproces

Caroline Baume, Marketing Director Confectionary bij Mondelez Benelux, licht toe: “In de Milka chocoladefabriek in Herentals hebben we een specifieke productielijn voor de paaseitjes. Daar staan per shift maar liefst 9 werknemers klaar, die het beste van zichzelf geven om de productie van de paaseitjes in goede banen te leiden. De chocolade wordt er in de typische vormpjes gegoten, opgevuld om daarna de twee helften met chocolade aan elkaar te plakken en het geheel te laten koelen. Hierna worden ze verpakt met aluminium, om vervolgens nog een rigoureuze kwaliteitscontrole te ondergaan.” De ondersteunende diensten, zoals Marketing, Research & Development en Planning, zorgen ervoor dat alles vlot blijft verlopen tijdens deze hectische periode. ​