Knees to chin landt in Antwerpen

Met de allerbeste rice rolls (en meer)

Met Knees to Chin krijgt Antwerpen er deze zomer een culinaire hotspot bij. Negen jaar na de opening van hun eerste foodbar vonden de befaamde rice paper rolls van Roxane en Agathe Gernaert eindelijk een eigen plekje in de Kammenstraat. Na vier filialen in de hoofdstad, eentje in Louvain-la-Neuve en in Gent werd het immers hoog tijd om ook Antwerpen te laten proeven van de gezonde streetfood van de Brusselse zussen.

Lekker verantwoord : De verse vulling van de verrassingspakketjes in rijstpapier vermengt de heerlijke smaken uit Azië met de beste ingrediënten van bij ons, alles geserveerd met homemade sauzen. Bovendien zijn de rice paper rolls glutenarm en lactosevrij, met stevig wat vegetarische en vegan opties. Combineer je favoriete rolls met een side, verwen jezelf met een extra bun, bowl of dimsum en rond af met Vietnamese cake of gestoomde kokosnootballen.

In voor iets nieuws? Bovenop de succesnummers pakt Knees to Chin regelmatig uit met specials. Laatste nieuwkomer op het menu is de veggie ‘Rice Paper Roll Green Asparagus’ met gepekelde paarse bloemkool, groene appel en misomayonaise, geserveerd met een soja-sesamsaus. De seizoensspecial is dan weer een verleidelijke Pork Belly Banh Mi: een briochebroodje gevuld met sappig buikspek en gepekelde komkommer, gebakken uitjes, en yuzumayonaise.

Stukje Saigon

Rice paper rolls zijn perfect voor take-out, maar voor de complete beleving verorber je ze vast graag on the spot. De unieke setting flitst je immers rechtstreeks richting Zuidoost-Azië. Neonlicht, inox counter, een grote lichtbak met het menu en het kleurpalet van aquagroene muren, bordeaux en felrood meubilair roepen de sfeer op van een echte Vietnamese kantine. Recht uit de steegjes van het oude Saigon… Maar dan met zicht op de coolste straat van Antwerpen dankzij het accordeonraam dat de grens tussen interieur en terras wegneemt.

Je vindt de nieuwe Knees to chin vanaf 1 juli op Kammenstraat 29, 2000 Antwerpen. Open van Maandag tot Zaterdag – Ma -Vrij : 11u30-14u30 en 18u-21u30 – Zat : 11u30-21u30

Knees to chin restaurants : Brussel Bailli – Livournestraat 125 , 1000 Brussel – ​Brussel Centrum – Vlaamse straat 28, 1000 Brussel – ​Brussel St Gilles – Steenweg op 148, 1060 Brussel – ​Brussel St Boniface – ​ Francartstraat  18, 1050 Brussel – ​Gent – Voldersstraat 11, 9000 Gent – ​Louvain-la-Neuve ​ – rue des Wallons 4, 1348 Louvain La Neuve – www.kneestochin.com