The Fox – Watermaal Bosvoorde

Een funky food market met 12 voorstellen van streetonomy : het huwelijk van streetfood en bistronomie in het iconische gebouw van de Royale Belge met een prachtig terras van 300 zitplaatsen geplaatst op het water.

The Fox: een voedselmarkt, een iconische plaats en ” funky parties “. Zaterdag 27 mei, na de Wolf, openden Pascal Van Hamme en Thierry Goor, oprichters van de eerste Brusselse voedingsmarkt ‘de Wolf’, The Fox.

In The Fox ontmoeten we sterrenchefs, kandidaten van het beroemde tv-programma ” Top Chef ” maar ook jonge chefs die zowel veelbelovend als non-conformistisch zijn. Alle “keukens” van de Fox zijn uniek en anders dan de keukens die we gewend zijn en er wordt speciale aandacht besteed aan de begeleiding van de klanten zodat iedereen een tafel heeft voor een ontspannen en aangenaam moment.

Aan de bar worden de (C/M)ocktails behandeld als in een laboratorium met een gericht onderzoek naar de producten, voor ” home made ” met of zonder alcohol. Op het gebied van wijnen is een assortiment biodynamische wijnen geselecteerd, biologisch of op weg om biologisch te worden. Wij geven de voorkeur aan de producten van onze buren door opnieuw de wijn van de eigenaar te proeven, gegarandeerd van superieure kwaliteit, maar voor een betaalbare prijs, geserveerd per glas of kan, voor een echt moment van delen.

De 12 keukens van de Fox nemen u mee op een reis door een wereldkeuken in een ruimte van 1500 m2, met 750 zitplaatsen waarvan 300 op het terras op het zuiden dat boven het water van de iconische gracht van het gebouw hangt. s Avonds komt een DJ de straatvloer in vuur en vlam zetten voor een ervaring waar gezelligheid, uitwisseling en plezier de sleutelwoorden zijn.

In cijfers: 100 banen gecreëerd – 1500 klanten/dag – 12 keukens – 2 jaar ontwikkeling – 4200 uur vergaderen

BAP&DAK : Puur Koreaans ‘comfort food’. Kimbap, gebakken kip, Kimchi en Bibimpap. In plantaardig, kip of bulgogi. In het kort, krachtige smaken, de genuanceerde zuurgraad van kimchi en vooral een traditionele en voorouderlike vrijgevigheid van gerechten nog steeds weinig bekend.

LE COMPTOIR DE LA TRUFFE NOIRE : een echte Brusselse instelling gevestigd in een prachtig herenhuis in Elsene en die sinds 1988 een tijdloze keuken aanbiedt die de truffels sublimeert. Chef Olivier Broucke legt zijn passie voor truffels uit: “Je moet de nederigheid hebben om het product op een nobele en verfijnde manier te presenteren, het evenwicht tussen traditie en innovatie”. Hier is het de moderne en efficiënte versie, street food stijl, die u zal raken. Italië staat uiteraard in de schijnwerpers met een compleet assortiment pasta en lasagne, maar ook cannibale toasts en roerei.

LOULOU : Het is op een op maat gemaakte asado, geplaatst op het terras van de Fox, dat Logan Depuydt- Top Chef 2022- zijn talent laat exploderen. Even rock&roll als delicaat herneemt hij een hele reeks grillades met een oosterse twist. Hij biedt pastilla’s, zelfgemaakte kikkererwtenpapadums, oosterse stoofschotels geserveerd in kommen, allemaal met lamssnippers op lage temperatuur, en natuurlijk rood vlees dat op het vuur wordt dichtgeschroeid. Een echte kookshow.

COAST: een filosofie? Gedeelde gerechten met verse vis van duurzame viskwekerijen en uit de Noordzee. De Fish&Chips en de lobster roll -kreeften-messchelpen-octopus- zijn de paradepaardjes, maar de kaart bevat ook andere gezamenlijke gerechten om een evoluerende en verantwoorde kaart te vervolledigen: De garnalenkroket van Fernand Obb of de ceviche van chef Glen Ramaekers.

LOVA César & Friends :César Lewandowski, kandidaat Topchef 2023, nodigt zijn chef-vrienden uit voor 4-handige duetten. Hij stelt lovas voor, zijn versie van okonomiyakis (Japanse koolkoekjes, gevuld met tonijn, kip, veggie met sauzen en groenten). César zal regelmatig andere Top Chef kandidaten ontvangen die naar de Fox komen om hun talent als toekomstige grootheden te uiten.

MANHATTN’S : De gebroeders Vandermeulen hebben de ‘good vibe’ uit de Big Apple meegebracht. Na twee jaar echte ambassadeurs van ‘Belgitude’ te zijn geweest door wafels te verkopen in een foodtruck midden in Central Park, komen ze nu naar Brussel om ons de beste flamed-grill burgers aan te bieden, New-York style.

MOZA : Een eenvoudig en uniek concept: enkele pizza’s en antipastis met mozzarella. Een eenvoudig en kort menu dat evolueert volgens de favorieten van chef Armando, die ons zijn geschiedenis en die van Apulië doorgeeft. Een keuken van het delen, intrinsiek wat je op een voedselmarkt op tafel wilt zetten. Dit alles wordt uitsluitend bereid met producten van “denominazione di origine controllata”.

ROCA : ROCA, ?que es ? Zelfgemaakte maïstortilla’s, een assortiment sauzen met verschillende niveaus van pittigheid, een explosie van smaken die liefhebbers van een pittige, geurige en kruidige keuken aanspreekt. Vol kleuren, proef je met je vingers de versie van de Mexicaanse taqueria van sterrenchef Yves Mattagne en zijn secondant Basile Huvelle. Hier geen Amerikaanse ” Tex-Mex ” maar een authentieke Zuid-Amerikaanse inspiratie. Een ontspannen, gastronomische en ongewone reis.

SABABA : De chef Adi Sivan komt in 2021 naar België na een succesvol seizoen in het programma ” Master Chef Israël “. Ze biedt een uitzonderlijke zonnige keuken: een assortiment ovengeroosterde groenten, een veelheid aan smaakmakers met sumak, zaatar en gekonfijte citroenen. Ze draait de ” Sabich “, de traditionele gesauteerde aubergine sandwich, met een ” Challah “. Een zelfgemaakte veganistische gevlochten brioche. Een genot…

RORU : De naam komt van het Japanse woord “roru” dat rechtstreeks vertaald wordt met “rol”. Sterk geïnspireerd door Japanse vissers, hun waarden, hun culturele erfgoed en hun ambacht. Roru wil een verse en toegankelijke Japanse keuken brengen. Een duidelijke missie: de ervaring van de Japanse keuken toegankelijk maken voor iedereen door middel van een verscheidenheid aan comfortabele gerechten, bereid met eenvoud en kwaliteit in het achterhoofd.

SOIL : Een street food en gemoderniseerde versie van de Griekse guinguette. SOIL is een terugkeer naar de essentie, naar het land dat ons voedt. De onlangs door Gault & Millau erkende chef biedt een menu dat met de seizoenen mee verandert en de traditionele Griekse gerechten actualiseert met minder bekende specialiteiten: avgotaharos, paximadi… Een snelle terugreis naar de zon!

KAWA club : Een koffiespecialiteit met een huismelange in pure of latte vorm. Een eenvoudig en regressief ontbijt (vanaf 8 uur), “een couque” zoals we in ons land zeggen. Een sapje, een yoghurt, een granola, een acai en wat zaden. Voor de lunch: een toastje, vers of gegrild, een salade, een koude of warme soep. Dan rond 16 uur een tussendoortje met een plak zelfgemaakte cake, een taart, een wafel of een koekje? Een toetje? Een bolletje huisgemaakt ijs bij Partner in Cream, onze ijs- en dessertbar!

FOX : Boulevard du Souverain 25, – 1170 Watermaal-Bosvoorde