Miss Kang – Genval

Het restaurant van Miss Kang is sinds 2018 gevestigd aan de oevers van Lac de Genval, met een onovertroffen uitzicht op het meer en een prachtig gepersonaliseerd interieur. Het vijfjarig jubileum is niet alleen een uitstekende gelegenheid om de versheid en kwaliteit van de ingrediënten in kaart te brengen, maar evenzeer de komst van de nieuwe chef-kok Duong Thi en haar rijke palmares van de vier belangrijkste Aziatische keukens te onderlijnen.

Restaurant Miss Kang is het resultaat van een partnerschap tussen Michel Grenier en Thierry Van Damme, samen met Cédric Cavalin en sinds kort ook Duong Thi. Het is zonder twijfel een van de meest esthetische restaurants in de regio. Zowel op het bord als in de binnen- en buitenaanzichten is alles gedaan om het oog en de smaakpapillen te plezieren.

De in Vietnam geboren chef-kok Duong Thi brengt een zeer verfijnde Aziatische keuken in een al even typisch kader. Een eigentijdse versie, met een spectaculair uitzicht over het Meer van Genval. En een vrouwelijke versie voor een keuken die zowel de zoetekauw van sommigen als de nieuwsgierigheid van anderen aanspreekt.

Vier Aziatische keukens op één Brabants adres

De belangrijkste Aziatische keukens kun je ontdekken en proeven bij Miss Kang,” legt Cédric Cavalin uit. Dit betekent dat je smaken en stijlen kunt afwisselen en in één maaltijd bijvoorbeeld kunt genieten van Japanse sushi als voorgerecht, gevolgd door Pekingeend als hoofdgerecht en Thaise fruitsalade als dessert. Traditionele gerechten uit China, Japan, Thailand en Vietnam worden hier met veel finesse en vrouwelijkheid bereid. Ze werkt als voor zichzelf, maakt lange dagen en maakt er een erezaak van om alles ter plekke te bereiden. Alle pasta – en er zijn veel verschillende soorten – is huisgemaakt en alle producten zijn ultravers. Dit is wat ons zo trots maakt, en natuurlijk wat een steeds groeiende en steeds veeleisendere klantenkring aantrekt. Het is waar dat de keuze aan bereidingen zo groot is dat je meerdere keren terug moet komen om al deze geweldige Aziatische klassiekers te ontdekken!

Op het menu van Miss Kang heb je keuze te over tussen kleine gerechten om te delen, de vele typische gerechten uit elk van de vier vertegenwoordigde landen en de steeds vernieuwde creatieve suggesties van de chef. Het is heel belangrijk om de nadruk te leggen op de versheid van al onze bereidingen, die systematisch intern worden gemaakt,” vervolgt Cédric. Onze chef is een expert in de bereiding van verschillende specifieke noedels, zoals loempia’s, die ze bereidt met verschillende vullingen (waaronder een vegetarische), dim sum, wantan en gyozas. In feite zijn er net zoveel verschillende soorten pasta als er typisch Aziatische gerechten zijn. Elke ravioli heeft zijn eigen deeg, dat verandert afhankelijk van hoe het wordt gekookt: gebakken, in soep of gestoomd. Dankzij hun versheid en deze ‘à la minute’ kookmethode kunnen ze op elk moment worden geserveerd, van ‘s middags tot ‘s avonds, zonder onderbreking, ongetwijfeld een groot pluspunt.

De gerechten van restaurant Miss Kang nemen je mee op reis naar de vier hoeken van Azië, met verschillende woks om uit te kiezen (vlees, vis, gevogelte, sauzen), roergebakken noedels of rijst, klassiek pad thai en natuurlijk de huisspecialiteit, tonijn tataki, Miss Kang noedels of rijst (kip, geglazuurd varkensvlees, scampi’s), scampi’s en inktvis met gember en Thaise basilicum, geglaceerde eend, Krachai eend, geurige droge Tom Yam (zonder bouillon), Miss Kang salade, enz. Deze zomer staan gegrilde garnalen en Thaise salade in de spotlights. In de winter serveert Miss Kang opnieuw haar beroemde Aziatische fondues.

Binnen in het restaurant of op het terras is het uitzicht volledig gericht op het meer. Het lichte, eigentijdse interieur is het werk van interieurontwerper Philippe Mailleux.  De bamboevloer geeft een natuurlijk gevoel. Het meubilair bestaat uit meerdere vierkante tafels die kunnen worden samengevoegd tot een grote tafel voor familie of vrienden. Grote ronde verlichtingsarmaturen voegen nog een modern tintje toe aan de inrichting. En een prachtige muurschildering toont de mooie Miss Kang in haar traditionele Japanse klederdracht. Een andere grote attractie hier is het terras van Miss Kang met zijn reusachtige boom, die niemand minder is dan de grootste boom aan de oevers van het Meer van Genval.

Aan de drankzijde worden de wijnen aangeboden die het best passen bij de Aziatische keuken. Verse wijnen, natuurlijke wijnen, een selectie saké, rum en whisky’s en natuurlijk een reeks traditionele theesoorten (gerookt, groen, zwart, Rooibos, enz.) worden geserveerd in individuele gietijzeren theepotten. Ook de huisgemaakte cocktails, al dan niet alcoholisch, zijn erg populair.

Aziatische lekkernijen aan tafel, bucolische uitzichten langs de waterkant. Onze proeverij op een zonnige middag op het leuke terras genoot ten volle van de sfeervolle uitstraling van het meer waar tal van watervogels, soms enkelingen, meestal families met hun kroost een leuke show opvoeren. Top of the bill werden evenwel de Aziatische lekkernijen geserveerd door een erg attentievol personeel.

Als voorgerecht opteerden we voor een carpaccio van scampi’s en anderzijds een huisassortiment van dim sum. De carpaccio was heerlijk, ragfijne sneetjes vermengd met gamba’s, thaise basilicum en fijne groentjes. Heerlijk van smaak, verfrissend en mooi evenwichtig. Onze dim sum bracht de subtiele smaken van verre oosterse bestemmingen samen in één enkel gerecht. Heerlijk en verfijnde smaken.

Het hoofdgerecht werd een traditionele gelakte eend en anderzijds een bereiding van krachai eend. Beide creaties kregen het gezelschap van een leuke portie witte gestoomde rijst. De gelakte eend mooi gebakken met fijn korstje kreeg het gezelschap van oosters pannenkoekjes, prei en zoete Hoisinsaus. Leuk knapperig, ’n perfecte bereiding en ruime portie. De krachai eend kreeg het gezelschap van basilicum, boontjes, peperbolletjes, paprika en andere fijne groentjes. Krachai is een ietwat pittige bereiding door toevoeging van de krachai, uit de familie van Boesenbergia, een plant die raakpunten heeft met de familie van de gembers. De pittigheid geeft wel kracht aan de bereiding maar is verre van ‘hot’ facet dat meer dan eens in Aziatische creaties wordt weergevonden. Succulent en mooi evenwichtig beslist een gerecht om eens uit te proberen. Afsluiters van een meer dan overtuigende proeverij, een huisgemaakt ijsje en een stevige thee.

Miss Kang – Avenue du Lac, 96 – 1332 Rixensart (Genval) – T +32(0)2 649 31 50 – www.misskang.be. Open 7 dagen/7 non-stop – van 12 tot 22 h

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 4 minutes – ongedwongen levendige sfeer- smaakrijdommen van het mytische oosten – attentievol en smiling personeel – buitenkans om de keuken van vier verschillende landen te ontdekken.

Aanrader om gewoon, relaxerend van het oosters smaakpalet te genieten.