The Dominican : culinair

The Dominican, het Brussels luxehotel, enig Belgisch lid van de hotelgroep Design hotels en voormalig Dominikanenklooster, maakt deze zomer gebruik van een deel van de verkeersvrijezone Munt-Muntplein om een strategisch zomerterras aan toeristen,  hotelgasten, fijnproevers en voorbijgangers aan te bieden.

The Dominican is niet alleen een 5-sterren luxehotel maar evenzeer een rasecht Brussels eethuis, bar en hangout waar je de hele dag door terecht kunt voor seizoengerechten, lekkere drankjes en de relaxte sfeer van The Dominican. Met het zomerterras wil The Dominican zijn culinaire aanbod dat het ganse jaar uitpuilt van verse kwalitatieve producten en de vele mogelijkheden inzake het gastronomisch aanbod, extra in de kijker stellen.

Zeven dagen per week geopend, we beginnen fris en vroeg om je tot laat eten en drinken te serveren. Ontbijt: 6.30-10.00 uur (weekdagen) & 7.30-11.00 uur (weekends) – Grand Lounge: laatste bestelling om 22.00 uur (sluiting om middernacht) – Lounge Bar: sluiting om 1.00 uur.

In de Grand Lounge ontdek je de culinaire hoogstandjes en proef je de authentieke smaken. Geniet van de gerenommeerde klassiekers uit de hele wereld geserveerd in deze prachtige sfeer, ontworpen door FG Stijl, wat de perfecte plek is om de exclusieve selectie van The Dominican te proeven.

ROMAIN CADET – chef-kok van The Dominican verwoordt het culinaire streven van het restaurant als volgt: “Beste gast, ik ben blij dat u de weg naar ons heeft gevonden. Mijn team en ik zijn trots om u de gerechten te serveren die we voor u hebben gecreëerd. Gebaseerd op een teamprestatie, creativiteit en onze liefde voor de producten, zijn we ervan overtuigd dat u zult genieten van ons lokale en seizoensgebonden menu. Laat ons weten wat u ervan vindt. Mijn favoriet zijn natuurlijk de runderwangen, de ideale combinatie van malsheid en pure smaak. Eet smakelijk.”

Discreet verscholen achter de gevel van de abdij ligt een hippe bar die je misschien niet zou verwachten. In fluwelen stoelen geniet je van een cocktail binnen de rijkelijk versierde muren. Een echte traktatie voor je smaakpapillen en het veeleisende oog! Deze plek is een bestemmingsbar op zich en brengt een lokale sfeer naar The Dominican.

Over de hele wereld verankeren de Design hotels een gemeenschap van reizigers die verenigd zijn in het nastreven van geïnspireerde omgevingen, authentieke lokale cultuur en transformerende, grensverleggende avonturen. Een zich steeds ontwikkelende beweging, gesmeed aan doelgerichtheid, verbondenheid en nieuwsgierigheid. “ Een filosofie die perfect past bij de uitbouw van het hotel aldus Bert Vandewaetere, general manager. Het summer terrace dat in principe loopt tot eind september is dan ook de ultieme plaats voor iedereen die in de hoofdstad de zomer wil vieren.  “Het wordt een ode aan de zomer en aan het leven”, zegt general manager Bert Vandewaetere. “De Brusselaars verdienen een plek als deze. Het is eigenlijk zonde dat we het nog niet eerder hebben gedaan. De focus van het summer terrace ligt op zeevruchten en kaviaar, maar we zorgen voor meer heerlijke gerechten voor bij je glas champagne. Partners voor dit project zijn Remy-Cointreau, Champagne Palmer en Royal Belgian Caviar House. “

Bij onze proeverij sloten we ons volledig aan op deze formule en opteerden voor een selectie oesters als voorgerecht en gebakken sint jacobsvruchten als hoofdgerecht. De oesters zijn beschikbaar in een 6,9 of 12 formule en de collectie bestaat uit Irish mor, Marennes en Belrus. Ongeacht de soort waren ze alle mooi vlezig, leuk gevulde schelpen en uitermate ziltig. Aangename smaak mede door de delicate rodewijn azijn. Samen met de oesters een subtiel zeeslaatje, kruidenbroodje en leuke kruidenboter. Een perfecte introductie die ons mede door de parelende Palmer champagne volop van het zonneterras liet genieten.

De sint jacobsvruchten , een van de vele specialiteiten van chef Romain Cadet, perfect gebakken met lichtbruin korstje, maar binnen mooi zacht en uitmuntende zilte smaak, kregen als gezelschap een fijne raketsla maar vooral een overheerlijke en licht knapperige truffelpasta mee Een gerecht dat uitgroeide tot een smeuïg geheel met dromerige aroma’s. Onze wijnkeuze, een Bodega Norton Malbec reserva, mooi harmonieus met subtiele toetsen van rijp zwart fruit en violet, werd uitvoerig toegelicht door sommelier Edwin Ferbravo Vega, recent nog op het podium bij de UKK-wedstrijd beste cocktailmaster van België. Ook hier gedrevenheid en passie, eigenschappen die het ganse food & beverageteam van The Dominican sieren. Interessant om weten is het feit dat de kaart van The Dominican tal van leuke wijnen aanbiedt maar ook een mooi assortiment van lekkere wijnen die de gasten per glas kunnen degusteren.

Het summer terrace is slechts een tijdelijk oplossing, fijnproevers kunnen hier het ganse jaar door terecht in een van de restaurantmogelijkheden. Chef Romain Cadet is steeds paraat met dagverse ingrediënten om hen op een passende en passievolle manier te verrassen.

The Dominican – Summer terrace en Grand Lounge – Leopoldstraat 9 – 1000 Brussel

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 4 minutes, leuk en gezellig terras , mooie binnenruimtes om culinair heerlijk te genieten. Hoogstaande kwalitatieve ingrediënten, gedreven keuken- en bar team. Chef presenteert gepersonaliseerde topgerechten met persoonlijke toets. Aanrader in hartje Brussel.