Glacier Gaston: nu ook op Grote Zavel

Neem twee Brusselse geliefden, Turan en Lucy, met een passie voor gastronomie en goede producten, strooi er een flinke snuif creativiteit in, wervel het allemaal door elkaar en je krijgt Gaston. De geëngageerde Brusselse ijsmaker die sinds 2016 de smaakpapillen van de Sint-Katelijnewijk weet te verleiden, opent een nieuwe ruimte en een gezellig terras op het Grote Zavelplein.

Dit is hun derde adres in Brussel en Turan en Lucy zijn bijzonder blij fijnproevers te mogen verwelkomen op dit emblematische plein in de hoofdstad. Het ontwerp van Gaston au Sablon is van Lionel Jadot, die zich altijd heeft omringd met de meest creatieve ambachtslieden. De toonbank is van Maison Armand Jonckers, de vloer van Sophie Coucke en de verlichting van Roxanne Lahidji. Een goed gecomponeerd ontwerp voor vakkundig uitgebalanceerde ijsjes. De recepten variëren van klassiek tot volledig berijpt: “Charbon vanille”, “Lait de bufflonne huile d’olive et Citron de Sicile confit”, “Champagne rosé calamondin et framboises”. Lekkere mixen, vol verse producten en fantasie.

Deze zomer serveert Gaston’s terras pittige sorbets, gastronomisch ijs en milkshakes, overgoten met een Corica koffie, en deze winter warmen we op met suikerwafels. Poedersuiker, natuurlijk.

Praktische informatie : Grote Zavelplein 9, 1000 Brussel – Dinsdag tot vrijdag van 13u tot 23u – Zaterdag en zondag van 11 tot 23 uur

Andere adressen : Stokkel: Dumonplein 29, 1150, Sint-Pieters-Woluwe – Sint-Katelijne: Baksteenkaai 86, 1000 Brussel

Illustratie : © Lydie Nesvadba