Loïc Van Impe: creatief met Parmaham

“Zot van Koken” op VTM – “Fou de Cuisine” op RTL

Loïc Van Impe maakte een snel, lekker én gezond gerechtje met Parmaham in 2 texturen.

Loïc, 29-jarige TV-figuur, foodvlogger en -blogger is zot van koken. Zijn vlotte babbel en gepassioneerde, frisse manier van vertellen en koken maakte dat Loïc een eigen TV-programma op VTM en op RTL kreeg : Loïc, Zot van Koken, Loïc Fou de Cuisine.

Loïc is geen chef en studeerde niet aan de hotelschool, maar het culinaire zit in zijn genen: zijn moeder en vader waren kok. Waar Loïc vandaag voor staat is een inspirerende en gevarieerde keuken zoals een krokant geitenkaasje met Parmaham in twee texturen met rozemarijn en rozijnen.

Loïc : “Weet je wat ik fijn vind aan Parmaham? Dat die fijn is. Van smaak en van dikte. Hoe fijner gesneden, hoe beter het sneetje smelt op de tong. En dan komt het. De mokerslag op de smaakpapillen. Umami, zout en vlezig. Heerlijk.

A little goes a long way. Aan deze poëtische Engelse woorden probeer ik me te houden als het op vleesconsumptie aankomt. De kracht van charcuterie, en in het bijzondere Parmaham, is dat een kleine massa een grote impact kan hebben op de smaak van een gerecht. Gebruik dus niet te veel maar wel de best mogelijke kwaliteit