Eat Festival 2023: ticketverkoop gestart

Van 28 september tot 1 oktober 2023 slaat het Eat Festival zijn tenten op in het hart van de Gare Maritime bij Tour & Taxis. Ruim zestig Brusselse chefs, banketbakkers, kaasmakers en ambachtslui stellen er hun creaties voor aan het publiek. Op het festival kunnen bezoekers kennismaken met het gastronomische aanbod van Brussel in al zijn rijkdom, creativiteit en diversiteit. En natuurlijk is er ook de niet te missen producentenmarkt met zijn heerlijke lokale producten. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Al meer dan tien jaar lang profileert het Eat Festival zich als dé Brusselse afspraak voor gastronomieliefhebbers. Een reis langs de smaken van signatuurgerechten, samengesteld door chef-koks die de diversiteit van de hoofdstad en producten van lokale ambachtslieden vertegenwoordigen. Alles komt samen op één unieke locatie: de adembenemende Gare Maritime van Tour & Taxis.

Een van de nieuwigheden is de innovatieve samenwerking met BXLBeerFest, dat hetzelfde weekend eveneens op de site van Tour & Taxis plaatsvindt. Speciaal voor die gelegenheid wordt de BXLBeerFest Bar in het Eat Festival geïntegreerd. Wie een toegangsticket voor Eat kocht, mag aan een voordeeltarief (€ 5 korting) van het niet te missen bierfestival genieten. Houders van een ticket voor het BXLBeerFest krijgen dan weer € 5 korting op een ticket voor het Eat Festival. Eveneens een hoogtepunt is de wedstrijd voor de Beste Brusselse Garnaalkroket, die op zondag 1 oktober op de festivalsite wordt beslecht.

Hieronder volgt het programma van elke dag:

donderdag 28 september

Chefs: Achille (Tara Perraudin), Albert (Filip Fransen), Beiruti (Nehme Darwiche), Bouillon Bruxelles (Alexandre Masson), Cantina Valentina (Alex Joseph), CiPiaCe (Stefano Rella), Fernand Obb Delicatessen (Cédric Mosbeux), Frank x Francine (Mathias Smet), Gioia (Fabio Maurizi), IKI (Tan Le), Ivresse (Benjamin Rauwel & Quentin Szuwarski), KLOK (Florent Ladeyn), Ma Jolie (Charles de Magnanville), Mission Masala – Bombay BBQ (Pavan Bajwa), Racines (Ugo Federico), SERRA (Etienne Mahieu), Titulus (Lyla Bangels)

Banketbakkers: Ginkgo (Olivier Kasiers), Vincent Denis Dessert Bar (Vincent Denis) Kaasmaker: Julien Hazard – kaasrijper (Julien Hazard) Producenten: Boissonnerie Belge, Cuarenta – Craft Soda, Drive Me Nuts, Finzi, Misao – Poivres rares & épices fines, Obaa, Les Pots de l’Ilot, Matunda SNC, Wild Drinkz

Vrijdag 29 september

Chefs: Achille (Tara Perraudin), Albert (Filip Fransen), Beiruti (Nehme Darwiche), Bouillon Bruxelles (Alexandre Masson), Tope (Alex Joseph), Entropy Restaurant (Elliott Van de Velde), Fernand Obb Delicatessen (Cédric Mosbeux), Gus (Pierre Baeyens & Jonathan Delhière), Ivresse (Benjamin Rauwel & Quentin Szuwarski), Kamoun (Georges Baghdi Sar), Kitchen 151 (Simona ElHarar), KLOK (Florent Ladeyn), Ma Jolie (Charles de Magnanville), Mission Masala – Bombay BBQ (Pavan Bajwa), Refresh Brussels (César Desy), The 1040 (Gabriele Petrucci & Jean-Philippe Watteyne), Titulus (Lyla Bangels)

Banketbakkers: Cokoa (Anaïs Gaudemer), Ginkgo (Olivier Kasiers) Kaasmakers: Sœurs (Lara & Hélène Milan) Producenten: Boissonnerie Belge, Cuarenta – Craft Soda, Drive Me Nuts, Eugène Chocolatier, Refresh Brussels, Fermenthings, Finzi, Misao – Poivres rares & épices fines, Obaa, Les Pots de l’Ilot, Matunda SNC, Wild Drinkz.

Zaterdag 30 september

Chefs: Fernand Obb Delicatessen (Cédric Mosbeux), Frank x Francine (Mathias Smet), Gioia (Fabio Maurizi), Gus (Pierre Baeyens & Jonathan Delhière), IKI (Tan Le), Kamoun (Georges Baghdi Sar), Ivresse (Benjamin Rauwel & Quentin Szuwarski), Kitchen 151 Brussels (Simona ElHarar), La Bonne Chère (Alexandru Spaco), Les Caves d’Alex (Alexandre Cardoso), Miss Rose (Giovanni Bruno), Old Boy (Yannick Carr), Refresh Brussels (César Desy), Restaurant Le Tournant (Denis Delcampe), Riccio Capriccio (Michele Nughes), Smala (Arth Alvarez)

Banketbakkers: Vincent Denis Dessert Bar (Vincent Denis), Pâtisserie – Chocolaterie Sasaki (Yasushi Sasaki) Kaasmakers: Jacques le fromager (Jacques Defrenne), La Fruitière (Véronique Socié & Léo Begin) Producenten: Boissonnerie Belge, Wonder Bru, Cuarenta – Craft Soda, Drive Me Nuts, Refresh Brussels, Fermenthings, Finzi, Hierba Buena Tisanes, Misao – Poivres rares & épices fines, Obaa, Oye Yaar, Eugène Chocolatier, Matunda SNC, Wild Drinkz

zondag 1 oktober

Chefs: 65 degrés (Antoine Ysaye), Anju (Victor des Roseaux), Barge (Grégoire Gillard), Chez Luma (Luka Greiner), CiPiaCe (Stefano Rella), Fernand Obb Delicatessen (Cédric Mosbeux), Frank x Francine Brussels (Mathias Smet), La Bonne Chère (Alexandru Spaco), La Canne en Ville (Kevin Lejeune), Le Rossini (Bogdan Streinu), Old Boy (Yannick Carr), San Sablon (Baptiste Villanneau), SERRA (Etienne Mahieu), Smala (Arth Alvarez), Tatar (Benjamin Homsy), VerTige (Kevin Perlot) en Yoka Tomo (Tomo San).

Banketbakkers: Brian Joyeux (Brian Joyeux), Hermine Pâtisserie (Anna Le Saux) Kaasmaker: From Comptoir (Etienne Boissy & Bénédicte Dartois) Producenten: Boissonnerie Belge, Wonder Bru, Cuarenta – Craft Soda, Eugène Chocolatier, Finzi, Hierba Buena Tisanes, Misao – Poivres rares & épices fines, Obaa, Oye Yaar, Matunda SNC, Wild Drinkz

Wedstrijd voor de Beste Brusselse Garnaalkroket: Twintig kandidaten gaan de uitdaging aan en strijden om de felbegeerde titel, en dat alles onder het alziend oog van het publiek. Het publiek krijgt zelfs de kans om een van de aangeboden kroketten te beoordelen.

Van donderdag 28 september tot zondag 1 oktober

BXLBeerFest Bar

In de BXLBeerFest Bar, een onderdeel van het Eat Festival, kunnen bierliefhebbers kennismaken met enkele pareltjes van de Brusselse ambachtelijke bierwereld. Vertegenwoordigde brouwerijen: Brasserie de la Mule (Joel Galy), Zennebrouwerij (Marta Resmini), Brouwerij 1B2T (Gilles Bastin), Brussels Beer Project (Olivier de Brauwere en Sébastien Morvan), Cantillon (Jean Van Roy), En Stoemelings (Denys Van Elewyck & Samuel Languy), La Source Beer co (Nina Carleer& Mathieu Huygens), Brasserie Surréaliste (Edouard Grison), Brasserie La Jungle (Christophe Bravin & Félix Damien)

Markt van Brusselse producenten

Brussel is een ware kweekvijver voor kleinschalige producenten en bedrijven die lokale kwaliteitsvoeding willen aanbieden. Na een eerste succesvolle editie laat het Eat Festival bezoekers dagelijks kennismaken met een twintigtal onder hen. Microbrouwerijen, koekjesfabrieken, sauzen, kruiden enz. Kom een breed scala aan Brusselse vakkennis proeven! De volgende producenten hebben hun aanwezigheid al bevestigd: Boissonnerie Belge, Cuarenta – Craft Soda, Drive Me Nuts, Finzi, Misao – Poivres rares & épices fines, Obaa, Les Pots de l’Ilot, Matunda SNC, Wild Drinkz, Eugène Chocolatier, Fermenthings, Refresh Brussels, Wonder Bru, Hierba Buena Tisanes, Oye Yaar, CoHop, RISH, Swet Brussels, Andronikos, Brussels Distillery, Rob Gourmet’s Market, Swookies.

De Bordeauxwijnen

De Bordeauxwijnen mogen ook deze keer niet ontbreken op deze hoogmis van de gastronomie. Tijdens het festival worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van de Bordeauxwijnen. Er zijn ludieke workshops van de Bordeaux Wijnschool en in de wijnbar met Bordeauxwijnen kunnen liefhebbers het volledige aanbod aan streekwijnen proeven. Kers op de taart: even helemaal weg in de ruimte ‘Bordeaux Wine Trip’.

Tickets en magneetkaart

Om bezoekers met volle teugen van het festival te laten genieten, maakt het Eat Festival gebruik van een cashless betaalsysteem. Tickets kunnen in voorverkoop online of aan het loket worden gekocht. Bezoekers ontvangen dan een magneetkaart die recht geeft op een gerecht en enkele proeverijen bij partners. De kaart kan gedurende het hele festival worden bijgeladen om verder te worden gebruikt.

Consumpties worden dus aan de cashless terminals betaald via de magneetkaart. De credits verdwijnen automatisch van de kaart. De gekozen formule is eenvoudig. 1 credit = 1 euro. Een gerecht kost 10 credits.

De ticketverkoop is gestart. ‘Early birds’ genieten extra voordelige prijzen. Ticketverkoop: https://tinyurl.com/getyoureatfestivalticket