Wijnbeurs Carrefour : schuimwijnen, rosé en witte wijnen

De lopend trends tonen alleszins een verschuiving van de belangstelling aan die ongetwijfeld een gevolg is van zich wijzigende drinkgewoonten.

Schuimwijnen op de proeftafel:

Prosecco for due – rosé

Een Italiaanse prosecco gemaakt van een assemblage van Glera en Pinot noir die sprankelend de smaakpapillen inpalmt met pittige aroma’s en in de mond een tijdlang nazindert. Geserveerd bij 6 à 8° c is hij op z’n best. Behoort tot het regularsegment en zowel in Carrefour Hypermarkt als Carrefour Market te verkrijgen, tijdens de wijnbeurs aangeboden in een 1 + 1gratis formule.

Witte wijnen op de proeftafel:

Languedoc IGP Orange

Deze Franse witte wijn behoort tot het nieuwe ‘orange’ segment, onderdeel van de witte wijnen. Een 100% Soreliwijn die de nieuwe kleur mooi ondersteund. Fris te serveren bij 10 à 13° C, beschikbaar bij Carrefour Hypermarkt en Carrefour market. Leuk fris, mooie fruitige aroma’s met korte afdronk. Enkel verkrijgbaar tijdens de wijnbeurs met 3€ korting in beide type winkels.

Jerom’s winery Chardonnay

Een Belgische Limburgse wijn, 100% Chardonnay met de geëigende kenmerken van een grote Chardonnay. Aangename aroma’s met fruitige toetsen en behoorlijke afdronk. Serveren bij 10 à 13 °C, verkrijgbaar bij Carrefour Hypermarkt en Carrefour Market, 2€  korting tijdens de wijnbeurs, behoort tot het regular segment.

Quinta da Laga Alvarinko

Een witte wijn uit de Portugese Tejo regio, 100% Alvarinho, winnaar van een gouden medaille van de Concours Mondial de Bruxelles. Mooie zuivere zomerse hint van bloemen en vleugje rijpe bessen. Behoort tot het regular segment van Carrefour Hypermarkt en Carrefour Market met 2€ korting tijdens de wijnbeurs. Behoorlijk fris 10 à 13° C is het een mooie compagnon bij diverse visbereidingen.

Southern River Chardonnay

Deze Australische witte wijn heeft een lichtgouden glans in het glas. Leuke aroma’s in de neus, mooie aanzet in de mond met pittige tinten en vrolijkt de smaakpapillen op. Promotie 1 + 1 gratis in Carrefour Hypermarkt en Carrefour market, te serveren bij 10 à 12° c, gezellige afdronk.

Rosé wijnen

IGP rosé NU

Een 100% Cinsault rosé uit de Franse regio Languedoc. Mooie zalmkleur, aromatisch en gezellige afdronk. Mag relatief fris, 9 à 12° C, worden geserveerd. Voldoet als aperitief, maar past eveneens bij divers nazomerse bereidingen, kan de verrassing van het feestje worden. In het regurlar segment van Carrefour Hypermarkt, 2€korting tijdens de wijnbeurs.

Garrigue bio rosé:

Wijn uit de Franse regio Coteaux d’Aix-en-Provence. Een licht rosékleurige assemblage van Syrah, Grenache en Cinsault waarbij meer rijpere trossen, andere kunnen aanvullen. Mix van aroma’s van rijp wit fruit en florale hints, mooi fris en aangenaam in de mond. Geserveerd bij 9 à 12° C, een leuk aperitief maar eveneens passend bij een herfstbarbeue en rijkere najaarsgerechten. In het segment Carrefour Hypermarkt en Carrefour Market , 2€ korting tijdens de wijnbeurs.