Wijnbeurs Carrefour : rode wijnen

Dit assortiment blijft zowel bij de Franse als bij de niet-Franse wijnen, de wijnbeurs overheersen. In het aanbod zitten tijdens beide promotieperiodes een antal fraaie verrassingen maar eveneens enkele traditionele klassiekers en semi-klassiekers die ongetwijfeld hoge toppen scheren. Carrefour streeft er naar om ook hier de verwachtingen van de consument in te lossen.

Rode Franse wijnen op de proeftafel

Monsieur de Bordeaux Bio

Assemblage van Merlot en Cabernet Sauvignon;12.5% alc vol. Mooie volronde rode kleur in het glas, aroma’s van rijp rood fruit met in de mond hints van kreupelhout en subtiele toetsen van tabak en cacao. Serveren bij 16 à 18° C, in/out segment bij Carrefour Hypermarkt en Carrefour Market, 3€ korting tijdens wijnbeurs

Château Les Clefs d’Argent

Een naam als een klank, Pessac-Leognan, assemblage van Cabernet Sauvignon en Merlot. Aangename aroma’s van rijp rood fruit, leuke aanzet in de mond met lange afdronk. Serveren bij 16 à 18°C, 13% alc vol. Ideale compagnon bij diverse herfstcreaties. In het regular segment van Carrefour Hypermarkt en Carrefour Market. 3€ korting tijdens de wijnbeurs.

Sainte Estephe la Croix de Pez

Nog een voltreffer. Stevige rode kleur, mooi aromatisch en erg aangenaam in de mond. Klassieke assemblage van Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot. Volrond met leuke hints van rood fruit, subtiele florale toetsen. In het regular segment van Carrefour Hypermarkt en Carrefour Market, serveren bij 16*18° C, korting van 3€ tijdens wijnbeurs.

Châteauneuf-du-Pape Castel

Eveneens een klassieker maar ditmaal uit de Rhônevallei. Assemblage van Shiraz en Syrah. Mooie donkerrode kleur in het glas met weelderige aroma’s en zachte tannines in de mond. In/out segment bij Carrefour Hypermarkt en Carrefour Market,4€ korting tijdens wijnbeurs

Valréas

Een creatie van Domaine La Vallée des Gris uit de Côte-du-Rhône. Assemblage van Grenache en Mourvèdre. De leuke rode kleur in het glas verbergt aanlokkelijke aroma’s van rijp rood fruit, de aanzet in de mond is mooi maar kan bij de afdronk niet volledig overtuigen. In/out segment bij Carrefour Hypermarkt en Carrefour Market, te serveren bij 16 – 18°C, 2€ korting tijdens wijnbeurs.

Niet-Franse rode wijnen op de proeftafel;

Grape Angel

Figuurlijke blikvanger van de beurs is deze Moldavische wijn, een assemblage van Merlot en Reara Negra. Vooral dit laatste druivenras is ons eerder onbekend. Een mooie stevige rode kleur in het glas is de introductie van aangename aroma’s van rijp rood fruit in de neus. In de mond stevige toetsen van het rijpe fruit met hints van tabak, kreupelhout en cacao. Volwaardoge afdronk met zachte tannines. In/out segment enkel bij Carrefour Hypermarkt met korting van 2€ tijdens wijnbeurs.

Pata Negra Tempranillo

Een 100% Tempranillo uit de Spaanse Rioja. Gezellige aroma’s, typisch voor de Rioja, met mooie volle afdronk en enkele pittige toetsen. In het regular aanbod van Carrefour Hypermarkt en Carrefour Market. Serveren bij 16 à 18° C, promotie tijdens wijnbeurs 2 + 1 gratis

Chianti Superiore Piccini

Een typische chianti uit de Collezione Oro,100% Sangiovese in het regular aanbod bij Carrefour Hypermarkt. Tijdens de wijnbeurs korting van 2€, serveren bij 16 à 18° C, compagnon bij Italiaanse creaties en iets steviger herfstcreaties.

Burgoyne’s block

Een creatie van de Australische Rutherglen estate, assemblage van Syrah, Mourvèdre en Grenache. Gezellige rode kleur en aangename aroma’s van rijp rood fruit, volrond op het middenpalet. In/out segment bij Carrefour Hypermarkt, 2€ korting tijdens wijnbeurs. Te serveren bij 16 à 18 °C aangenaam bij herfstcreaties maar ook wildschotels

Medalla reale Gran reserva

Een Cabernet Sauvignon geteeld door het wijnhuis Santa Rita in de Chileense Mapa  Valley. Mooie Chileense creatie met leuke kleur, volle aroma’s en gezellige afdronk. In het regualr segment van Carrefour Hypermarkt, 3€ korting tijdens wijnbeurs.