Krokant geitenkaasje met Parmaham

Loïc Van Impe maakte een snel, lekker én gezond gerechtje met Parmaham in 2 texturen. Loïc, 29-jarige TV-figuur, foodvlogger en -blogger is zot van koken. Zijn vlotte babbel en gepassioneerde, frisse manier van vertellen en koken maakte dat Loïc een eigen TV-programma op VTM en op RTL kreeg : Loïc, Zot van Koken, Loïc Fou de Cuisine.

Loïc is geen chef en studeerde niet aan de hotelschool, maar het culinaire zit in zijn genen: zijn moeder en vader waren kok. Waar Loïc vandaag voor staat is een inspirerende en gevarieerde keuken zoals een krokant geitenkaasje met Parmaham in twee texturen met rozemarijn en rozijnen.

Loïc’s recept

Ingrediënten voor vier personen: 300 gr verse geitenkaas, 25 gr rozijnen,2 takjes verse rozemarijn, 1 kuipje parmaham, 1 meloen, 100 gr rucola, 1 rode ui, 5 el olijfolie, 3 el rode wijnazijn, peper & zout.

Bereiding:

Verwarm de oven op 220°c. Snipper de blaadjes van een takje rozemarijn fijn. Voeg, in een mengkom, de rozemarijn toe aan 300 gr verse geitenkaas, 25 gr rozijnen, een beetje peper en zout. Meng goed,

Leg twee sneetjes parmaham kruiselings over elkaar, doe dit zes keer in totaal. Verdeel de geitenkaas in zes bolletjes en leg in het midden  van de twee sneetjes parmaham. Sluit goed en leg op bakpapier op een bakplaat. Bak 10 minuten in de oven aan 220°C tot de parmaham mooi krokant is.

Schil de meloen en haal de pitjes eruit. Snijd in fijne reepjes. Schil en snipper de rode ui in zo fijn mogelijk sliertjes. Breng op smaak met peper en zout, drie eetlepels rode wijnazijn en zes eetlepels olijfolie. Meng er 250 gr rucola en de blaadjes van een takje rozemarijn onder.

Serveer een mooie portie op een bord, het krokante buideltje parmaham en geitenkaas en werk af met een extra sneetje parmaham in toefkes rondom.

Smakelijk.