Otomat: iconische tomate crevette pizza in limited edition

Na een uitdagend jaar voor garnalenliefhebbers viert Otomat een smakelijke terugkeer van een Belgische klassieker. Het restaurant introduceert met trots de limited edition pizza Tomate Crevettes, een eerbetoon aan het iconische Belgische gerecht van tomaat en garnalen. Deze pizza is tijdelijk beschikbaar vanaf zaterdag 31 augustus en biedt een unieke kans om te genieten van een Belgische parel tijdens het nieuwe garnalenseizoen.

De Tomate Crevettes pizza bij Otomat is een verfijnde versie van de geliefde klassieke tomaat-garnaal. Gemaakt op een krokante bodem met een basis van zure room, met sappige tomaten, little gem sla, Belgische grijze garnalen, peterselie en een vleugje citroen. Voor €19,50 kunnen klanten genieten van een authentieke Belgische smaakervaring. De pizza is uitsluitend beschikbaar in de restaurants en niet voor takeout, zodat iedereen kan profiteren van de versheid van de garnalen die net voor de Belgische kust zijn gevangen.

Volgens Emiel Brouckaert van de Rederscentrale is het garnalenseizoen in topvorm en zijn de beste garnalen nog onderweg. Deze overvloed aan garnalen wordt bij Otomat gevierd met de herintroductie van de Tomate Crevettes. Dit is de perfecte gelegenheid voor fijnproevers en foodies om de smaak van deze iconische pizza te ervaren, nu de vangst weer volop beschikbaar is.

Bernard Sironval, mede-oprichter van Otomat, deelt zijn enthousiasme: “De afgelopen twee weken zat ik aan de Belgische kust en genoot ik van een heerlijke klassieke tomate crevettes. Toen ik hoorde dat het nieuwe garnalenseizoen een succes was, begon het idee te borrelen om onze pizza Tomate Crevettes terug te brengen. Hij stond al een hele tijd niet meer op de kaart door de tegenvallende garnalenvangst, maar nu is hij dus (heel even) terug van weggeweest. Bij Otomat kijken we anders naar pizza, en voor mij kan een oerklassieker als tomate crevettes perfect op een krokante bodem. Voor mij klopt dit verhaal helemaal. Maar kom vooral zelf eens proeven ;-)”

Eerder deze zomer werden ook deze zomerse pizza’s aan de kaart toegevoegd: Zorba The Freak:  Coeur de boeuf tomaten, aubergine, feta, zure room, rode pepers en munt. (Graag met vlees: bestel een add-on merguez gehakt). Bier tip: Duvel – Kaiser Chicks: Gegrilde kip, ansjovis, Romeinse sla met Caesar dressing en Grana Padano schilfers. Bier tip: Chouffe Lite – Las Vega (vegan):  Spicy curry legumaise, jonge bladspinazie, champignons, kokosvlokken, knoflook en sojayoghurt espuma. Bier tip: Vedett IPA (van ’t vat)

Otomat of Notomat

Bij Otomat wordt bezoekers meteen de vraag gesteld: “to Otomat or Notomat?” Dit betekent kiezen tussen een pizza met tomatensaus (‘au tomate’) of een variant met zure room of groentespread (‘no tomate’). Beide opties zijn absoluut heerlijk. Voor degenen die niet kunnen kiezen, is het delen van verschillende pizza’s met tafelgenoten een speciaal ontwikkeld concept. Hieruit is ook de naam Otomat ontstaan.

Iconische Pizza’s : Otomat staat bekend om zijn hemelse pizza’s, die ongebruikelijke combinaties bieden die nergens anders te vinden zijn. De nadruk ligt op de allerbeste (Belgische) producten, allemaal met een vleugje rock & roll.

Sharing pizza’s : De pizza’s van Otomat zijn gemaakt om te delen. Ze worden van tevoren in stukken gesneden zodat ze gemakkelijk opgepakt en gedeeld kunnen worden, ideaal voor een gezellige tijd met een grotere groep. Reserveringen kunnen worden gemaakt voor groepen van 8 personen of meer.

Ook Plantaardig : Het menu van Otomat bevat ook twee plantaardige pizza’s. Dit is niet alleen om de planeet te beschermen, maar ook om te laten zien dat pizza net zo lekker kan zijn zonder kaas en/of vlees.

Stoofvlees op je pizza? Diegenen die Otomat al langer kennen, weten dat wanneer zij een Vlaamse klassieker “ver-pizza-en”, het resultaat altijd verrassend en smakelijk is. De pizza’s vol-au-vent, Gentse waterzooi, asperges à la flamande,… gingen de tomate crevette al voor, met succes. Al zeggen ze het zelf.

Otomat een Belgische pizzabeleving met een hoek af. Otomat is een pizzarestaurant, maar niet zoals je het gewend bent. We hebben het concept ‘pizzeria’ heruitgevonden en er onze eigen, unieke en Belgische twist aan gegeven. Met Duvel biergist in het deeg, verrassende toppings van hoge kwaliteit en bierpairings kom je bij Otomat voor een geheel nieuwe pizza beleving.

Otomat heeft restaurants in Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. https://otomat.be/