Beste garnaalkroket

De kandidaten van de Brusselse wedstrijd voor de beste garnaalkroket zijn bekend

 

Restauranthouders die willen deelnemen aan de nieuwe editie van de Brusselse wedstrijd voor de beste garnaalkroket konden sinds 25 juli hun kandidatuur indienen. De inschrijvingen zijn intussen afgerond. De 17 kandidaten die dit jaar zullen strijden om de felbegeerde prijs zijn bekend.

Op vraag van de organisatie treden tweevoudig winnaars Fernand Obb Delicatessen (de eerste twee edities) en Brasseries Georges (2022 en 2023) dit jaar toe tot de jury.  Voor de nieuwe editie gaan niet minder dan 17 etablissementen de strijd aan: Aux armes de bruxelles, Bouillon, Brasserie Ommegang, Crush, Kroket, La taverne du passage, Le grand café, L’harmony, Le variétés, Les caves d’Alex, Les petits oignons, Les trappistes, Lola, Nuetnigenough, Restaurant Vincent, Toucan en Zotte Mouche.

Om aan de wedstrijd te kunnen deelnemen, moesten de kandidaten aan de volgende criteria voldoen: ze moesten eigenaar zijn van een actieve zaak, kantine, toonbank of foodtruck in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en zelfgemaakte garnaalkroketten op het menu hebben staan.

De jury bestaat uit gastronomische journalisten, Brusselse chefs en mensen uit het publiek. Voor de beoordeling wordt een  puntensysteem gehanteerd. Op die manier zorgen de juryleden voor een hiërarchie van de geproefde producten. Er worden punten toegekend op basis van verschillende criteria, waaronder de knapperigheid van de korst, de smaak en de kwaliteit van de garnalen.

Dit jaar vindt de wedstrijd plaats tijdens het Eat Festival op zaterdag 28 september. Ook het publiek heeft een stem. Want festivalgangers kunnen de jury vervoegen en punten geven aan de kandidaten.

De winnaar mag zich na de bekendmaking van de uitslag een jaar lang de titel ‘Beste Brusselse Garnaalkroket’ toe-eigenen.