Maison Pichon père et fils

Voor Maison Pichon Père et Fils begint alles met een familieverhaal waarin de passie voor Syrah en Viognier wordt gedeeld om hoogwaardige wijnen te produceren. De productie van 180.000 flessen wordt verkocht op het domein en is verkrijgbaar bij wijnhandelaren en in restaurants, waaronder talrijke Franse sterrenrestaurants. De wijnen worden ook gedistribueerd in meer dan 30 landen over de hele wereld. De wijnen worden in België voornamelijk ingevoerd door wijnen De Keyser en Peter Olaerts

In lijn met het streven naar perfectie van de familie Pichon en hun steeds verfijndere en elegantere wijnen, werd in januari 2023 de ultramoderne kelder ingewijd in het gehucht van het familiedomein. Deze kelder is modern, groot, functioneel en voorzien van eersteklas apparatuur voor prestigieuze terroirs.

Corentin en Christophe Pichon breiden het assortiment verder uit en brengen regelmatig nieuwe cuvées op de markt.

COTE ROTIE – Promesse 2023

Kleur: paars: 97% SYRAH 3% VIOGNIER – Serveertemperatuur: 17°C

Oppervlakte: 3 Ha 70 – Bodem: leisteen en leucogneiss, wijngaarden op hellingen en boven op hellingen. Leeftijd van de wijngaarden: 50 jaar – Oogst: handmatig. – Opbrengst: 40 Hl/Ha – Bewaarbaarheid: 10-12 jaar – Rijping: 18 maanden, 25% in nieuwe vaten, 75% in vaten van 2 en 3 jaar oud

PROEVEN: Neus: expressief, met tonen van pioenroos, viooltjes, rode vruchten en zwarte peper, evenals delicate mentholtonen. Mond: In de mond domineert het fruit, met tonen van burlat-kersen en pruimen. Fijne tannines benadrukken een zeer lange afdronk. Culinaire aanbeveling: Bavette de Boeuf, lamsschouder, eend met groene pepersaus, kalfsribstuk met morieljes, kalkoen gevuld met kastanjes, comté

CONDRIEU 2024

Gouden kleur – 100% VIOGNIER – Serveertemperatuur: 13°C

Oppervlakte: ongeveer 3,5 ha. Locaties: “Maladière”, “La Grande”, “Roche Coulante”, “Mève” – Bodem: graniet, terrassen op hellingen op het zuiden/zuidoosten. – Leeftijd van de wijnstokken: gemiddeld 45 jaar – Oogst: handmatig – Opbrengst: 42 hl/ha – Rijping: 11 maanden. 33% roestvrijstalen tanks, 77% nieuwe tot 3 jaar oude barriques – Bewaartermijn: 10 jaar

PROEFNOTITIES: Neus: Zeer expressief, met tonen van viooltjes, fruit zoals abrikozen en perziken. Smaak: aroma’s en hints van citrusvruchten, marmelade, witte bloemen en boter. Licht pittige afdronk met zuurheid en frisheid. Culinaire aanbeveling : Wilde fazant met morieljes, vis in zoutkorst, quenelle van snoek met Nantua-saus, wit vlees, gevogelte, kaas.

VIOGNIER VDP 2024

Kleur: Glanzend goud – 100 % VIOGNIER -Serveertemperatuur: 13°C

Oppervlakte: Ongeveer 3 ha – Bodem: Graniet op de top van de heuvel – Wijnstokken werden in 2012 aangeplant – Handmatige oogst – Opbrengst: 46 hl/ha – Rijping: 11 maanden in vaten van 5 jaar oud – Bewaartermijn: 5 jaar

PROEVEN:  Neus: Explosie van fruit: aroma’s van sappige perzik, rijpe abrikoos en witte bloemen. Meer exotische tonen van lychee en mango op de achtergrond – Mond: Subtiele balans tussen rondheid en frisheid. De afdronk is lang en elegant, met bloemige tonen en een vleugje mineraliteit. Culinaire toets: Tongfilet meunière, kip met room en champignons, licht gekruide Aziatische gerechten, chevrotin des Aravis, mirabellenvlaai