Beste garnaalkroket van Brussel

De inschrijvingen voor de wedstrijd ‘De beste garnaalkroket van Brussel’ zijn afgesloten. Wie wou deelnemen aan de nieuwe editie, kon zich vanaf 18 november inschrijven. Inmiddels zijn de 18 kandidaten bekend.

Wie wordt de opvolger van Bouillon? Dat restaurant won in 2024 met brio de wedstrijd voor de beste Brusselse garnaalkroket. Toen namen 15 zaken deel. Dit jaar wordt een bijzondere editie, aangezien twee van de vroegere grote winnaars opnieuw hun titel verdedigen. Fernand Obb Délicatessen en Les Brasseries Georges wagen dus weer hun kans. Dat belooft.

Lionel Rigolet, chef van het vermaarde Comme chez Soi, is juryvoorzitter. Hij viert in juni 2026 de 100ste verjaardag van het sterrenrestaurant.

Maar liefst 18 zaken gaan in 2026 de uitdaging aan: Maison Vincent, Le Rendez-vous des Artistes, Cantina Valentina, Toucan Brasserie, Au Repos de la Montagne, Brasserie Ommegang, Brasserie Les Trappistes, Le Bistro de la Woluwe, Les Brasseries Georges, La Taverne du Passage, Le Variétés, L’Harmony, Brasserie Signature, Lola, Kroket, L’Improbable, La Pierre Bleue en Fernand Obb Delicatessen.

Om aan de wedstrijd deel te nemen, moesten de kandidaten aan de volgende criteria voldoen: een actief etablissement, kantine, eettoog of nodtruck uitbaten op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en huisgemaakte garnaalkroketten op de kaart aanbieden.

Voor de beoordeling zal de jury onder leiding van voorzitter Lionel Rigolet, gebruikmaken van een beoordelingsrooster om de rangschikking van de geproefde producten te bepalen. De panering, de smaak, de textuur en de kwaliteit van de garnalen zullen uitgebreid worden beoordeeld.

Dit jaar vindt de wedstrijd achter gesloten deuren plaats op maandag 9 februari 2026. De winnaar van de nieuwe editie mag gedurende het volledige jaar volgend op de bekendmaking van de resultaten de titel “beste Brusselse garnaalkroket” voeren. De beste garnaalkroket van Brussel is een organisatie van visit.brussels met de steun van Eggo en No Waste Republic.