Spetters, het vernieuwde restaurant van Laurent Smallegange is ruimtelijk, licht en eigentijdser, de voornaamste resultaten van een verbouwing van ruim een maand bij Spetters in Breskens. Het restaurant van sterchef Laurent Smallegange heropende op vrijdag 10 februari. ‘De uitstraling is fris en de zaak heeft meer comfort gekregen en is eigentijdser.’
Zeven weken trok de talentvolle Laurent Smallegange uit voor de verbouwing van Spetters, het restaurant in de jachthaven van Breskens waarvan hij sinds 2011 eigenaar is. Met als resultaat een meer eigentijdse zaak met een frisse uitstraling die 50 zitplaatsen telt. Laurent over de veranderingen: ‘Het donkere interieur is vervangen door lichte kleuren en de indeling is ruimtelijk. Door het gebruik van hoofdzakelijk ronde tafels neemt het comfort voor de gast toe.’
De plafonds en het meubilair zijn vernieuwd, de vloerbedekking is vervangen door parket en er is andere (led)verlichting. ‘Na zes jaar als eigenaar vond ik deze verbouwing nodig’, aldus de met één Michelinster bekroonde chef. ‘Restaurant Spetters is nu eigentijdser en voldoet beter aan de wensen van deze tijd.’
De heropening betekent het einde van Chez Laurent. Deze Franse pop-up bistro exploiteerde Laurent op de begane grond van het pand tijdens de periode van de verbouwing. ‘Chez Laurent heeft een mooi bestaan gehad en is zeker voor herhaling vatbaar. Wie weet volgend jaar.’
Laurent Smallegange is sinds 2014 in het bezit van een Michelinster en door Gault&Millau is hij uitgeroepen tot Belofte van het Jaar 2015. Zijn collega’s van restaurantvereniging JRE Nederland kozen hem in 2016 tot Chef van het Jaar. De jonge ondernemer volgde zijn opleiding op Ter Groene Poorte in Brugge, waar hij de klassieke basis leerde. Hij ontwikkelde zich in de praktijk bij enkele gerenommeerde restaurants.
Het met één Michelinster bekroonde Spetters bevindt zich op de eerste verdieping van het pand aan de jachthaven in Breskens, adres Kaai 5. Het vernieuwde restaurant biedt plaats aan 50 personen. Vanuit je stoel heb je een geweldig uitzicht over de jachthaven en de Westerschelde. De keuken van Spetters is van woensdag tot zondag geopend voor lunch (vanaf 12.00 uur), bubbles & bites (vanaf 17.00 uur) en diner (vanaf 18.00 uur). www.restaurantspetters.nl