Antoine, Maxime en Simon naar finale ‘Eerste Maître d’hôtel’

De Club Prosper Montagné en het Nationaal Zaalcomité organiseerden in restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem de halve finale van de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2020’. Vijf maîtres namen aan de proeven deel: Olivier Dereu van restaurant Escabeche in Knokke, Antoine Dubois van Hostellerie Gilain in Sorines, Simon De Detavernier van restaurant Château de Mylord in Ellezelles, Maxime Verstuyft van restaurant Michel in Groot-Bijgaarden en Jason Eerebout van Bistro Mathilda in Oostende. Nadien maakte Serge Sierens, maître d’hôtel van restaurant Hof van Cleve te Kruishoutem en ambassadeur van de wedstrijd ‘Eerste Maître d’ Hotel van België 2020’ de drie finalisten bekend. Het zijn Antoine Dubois, Simon De Tavernier en Maxime Verstuyft die op maandag 7 oktober 2019 zullen deelnemen aan de finale in hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge.

Voor Maxime Verstuyft is het zijn derde finale. Ook in 2018 en het jaar daarvoor streed hij om de titel. Voor Antoine Dubois en Simon De Tavernier is het hun eerste finaledeelname.

Alain Thoon, provoost van de maîtres d’hôtel, en de leden van het Nationaal Zaalcomité zullen de drie finalisten beoordelen op o.a. hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennis inzake de etiquetteregels, het correct noteren van een telefonische reservatie, de ontvangst van de gasten, het opdekken van een tafel, het aanbevelen en serveren van dranken, de vaardigheid om een menu vlot te kunnen aanpassen, de kennis inzake Belgische kazen, en allerhande versnijdingen en verschillende diensten kunnen toepassen.

Deze meesterschapswedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné en het Nationaal Zaalcomité. Eerdere winnaars waren Ief Van Honnacker, Paul-Henri Cuvelier en Andy De Brouwer. Eind vorig jaar werd Ief Vanhonnacker knap tweede bij de professionelen op de 28-ste editie van de Coupe Georges Baptiste plaats, dat wordt beschouwd als het Europees Kampioenschap voor de beste maître d’hôtel. De titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijden georganiseerd door Club Prosper Montagné zijn op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’. www.club-prosper-montagne.be

Foto v.l.n.r.: Alain Thoon, Maxime Verstuyft, Serge Sierens, Simon De Tavernier en Antoine Dubois.