Appli Eat to Eat ondersteunt Horeca tijdens lockdown

EAT TO EAT is verheugd om aan te kondigen dat zij in deze moeilijke tijden van COVID 19 heeft besloten om – naast haar leden van hobbykoks – de mogelijkheid te bieden aan de professionele restauranthouders om hun gerechten en menu’s aan te bieden. De restauranthouders zullen bij wijze van uitzondering het platform voor een beperkte periode mee mogen gebruiken, d.w.z. zolang de overheidsmaatregelen van toepassing zijn mbt de sluiting van restaurants. Ze voorzien ook een aangepaste facturatie voor deze professionelen.

Ontdek de gloednieuwe Eat to Eat app: Eat to Eat is een nieuwe gratis applicatie. Deze creatie van de gelijknamige start-up stimuleert om huisbereide gerechten te kopen of verkopen in één klik. In moeilijke tijden zoals vandaag hebben mensen extra nood aan sociaal contact. Eat to Eat staat toe om (corona)veilig een sociale link te leggen met de buren die lekkere gerechten bereiden. Daarenboven laat de applicatie ook toe een beetje geld bij te verdienen door gerechten te verkopen op een bijzonder gebruiksvriendelijk platform. Eat to Eat beperkt voedselverspilling tot een absoluut minimum. Het is de ambitie om de applicatie op korte termijn ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje en Hongkong te lanceren.

Eat to Eat , hoe werkt het? Aan de ene kant zijn er de hobbykoks die vaak gerechten bereiden voor hun familie en vrienden. Hoe vaak gebeurt het niet: er is nog wat over of één van de gasten geeft last minute forfait, wat doen we ermee? Wel, voortaan kan de hobbykok (geen professionele chefs, zie charter) deze ‘leftovers’ sporadisch verkopen via de Eat to Eat app. Aan de andere kant staan dan de kopers die geen tijd hebben om te koken of die zich niet dagelijks een ‘topchef’ voelen. De Eat to Eat app legt de link tussen de twee. De lekkere gerechten vinden zo enthousiaste liefhebbers die hun culinair geluk dichtbij huis vinden aan redelijke prijzen… en dit in slechts één klik.

Eat to Eat bevordert sociale connectie: Eat to Eat laat klanten toe om in hun gebouw, straat of buurt lekkere gerechten te kopen bereid met passie door de eigen buren. Op die manier bevordert Eat to Eat in feite de sociale connectie dankzij zulke contacten in de nabije buurt. Dankzij Eat to Eat gaat er niets lekkers verloren. Eat to Eat zorgt ervoor dat alles wat bereid wordt, een liefhebber vindt in de directe buurt. Is het niet bij hem thuis dan zal het een buur, een vriend of een vriend van een vriend zijn.

Eat to Eat zorgt voor kleine bijverdienste: De APP heeft ook als doel om elke hobbykok een klein beetje extra te laten bijverdienen door zijn liefde voor de keuken te delen. Eat to Eat zet verder nog de formule van gastentafels in een ander daglicht. Zo’n gastentafels bieden een unieke kans voor de klanten om hun hobbykoks te ontmoeten en samen een heerlijke maaltijd te delen. Op deze manier vinden kok en klant elkaar. Opgelet: het principe van de gastentafels is onder voorbehoud van verdere richtlijnen van de federale overheid inzake Covid-19. Vandaag zijn zulke gastentafels niet toegelaten.

Eat to Eat, in één klik huisbereide gerechten kopen en verkopen: Hoe word je hobbykok in 5 stappen? Download gratis de Eat to Eat (via App Store of Android). Maak een profiel aan. Maak een foto van de gerechten. Stel een vraagprijs op. Verkoop aan kopers in de buurt. Wat zijn de voordelen van de hobbykok(s) van Eat to Eat ? De inschrijving is volledig gratis. Het Eat to Eat charter is duidelijk en volledig. De betaling is beveiligd en gegarandeerd. Eat to Eat neemt 20% voor zijn rekening op elke transactie gemaakt door de hobbykok(s).

Eat to Eat website en webshop: De website Eat to Eat brengt heel wat nieuws rond culinaire voorstellen: van het samenstellen van seizoensgebonden menu’s tot advies om voedselverspilling te voorkomen. Via chat en e-mail kunnen geïnteresseerden meer info bekomen. De webshop biedt verschillende praktische verpakkingen aan voor de gerechten. Deze zijn biologisch afbreekbaar en geschikt om op te warmen in de microgolfoven. Er zijn ook papieren draagtassen en een cooler om de gerechten vers te houden tijdens het transport. https://eat-to-eat.com/nl

Eat to Eat charter:

Bij inschrijving op de Eat to Eat website verklaart de hobbykok zich akkoord met het huishoudelijk reglement. Hij verklaart een hobbykok te zijn: hij is dus geen professionele chef maar biedt enkel huisbereide gerechten aan, bereid met passie. De gerechten worden slechts sporadisch aangeboden (maximaal 6/dag). De kok bezit geen horeca uitbatingsvergunning, noch een vergunning voor sterke dranken. Hij wil een vertrouwensrelatie opbouwen met de klanten, gebaseerd op lange termijn. Zijn engagement na te komen (uur van levering, hoeveelheden enz.). De juiste prijs te vragen. Verse kwaliteitsproducten te gebruiken. De afspraak met betrekking tot bewaartemperaturen van de voedingswaren te respecteren. Voor een onberispelijke persoonlijke hygiëne zorgen en besmetting van voedingswaren tot een minimum te beperken. Erop te letten dat de keuken ordelijk en proper is. Te waken over algemene orde en over het verwijderen van mogelijk restafval. De afspraak dat er geen contact mogelijk is tussen de voedingswaren en een huisdier of een andere bron van besmetting. Enkel drinkwater te gebruiken. Maximale informatie ter beschikking te stellen over de voorgestelde gerechten.

Volgende services omschrijft Eat to Eat naar de klanten toe: De klant begeeft zich naar het huis van de hobbykok om het gerecht af te halen. Hij kiest zijn hobbykok in functie van zijn locatie (in de nabijheid van kantoor, de school van de kinderen of van zijn woonst). De klant kiest zijn gerechten afhankelijk van het seizoen, de voorgestelde producten of op basis van mogelijke intoleranties (gluten, enz.). De klant krijgt de mogelijkheid om het gerecht te evalueren via een beoordelingssysteem voor de bereidingen in het algemeen, maar ook omtrent de kwaliteit van de gebruikte producten en de geleverde hygiëne.

Dit kwaliteitslabel van EAT TO EAT is essentieel voor het concept. De organisatie kijkt er streng op toe om verkopers met een slechte beoordeling vrijwel meteen te verwijderen.