Chocolade als liefdestherapie

Therapeutische “Love” chocolade met essentiële oliën van het Belgische Chocolat Essentiel

Het Belgische Chocolat Essentiel brengt delicate premium chocolade met essentiële oliën als therapeutische lekkernij. Met zijn verfijnde combinatie van zuivere cacao, acaciahoning en essentiële oliën wil Chocolat Essentiel chocolade terug introduceren in de apotheek, waar ze oorspronkelijk thuishoorde. Therapieboxen en kleine dagelijkse gezondheidsboosters behoren tot het assortiment… met als uitschieter voor de romantische zieltjes de LOVE THERAPY BOX.

In de achttiende eeuw was chocolade officieel erkend als geneesmiddel en werd ze uitsluitend verkocht in de apotheek. De eerste echte praline werd geïntroduceerd door een Belgische apotheker, die de smaak van een hoestbonbon camoufleerde met een laagje chocolade. Dat was precies de insteek die leidde tot het ontstaan van Chocolat Essentiel: de inname van een aromatherapiekuur bleek nét iets aangenamer en vlotter met een laagje honing én chocolade. Vandaag maakt Chocolat Essentiel het tot zijn missie om chocolade af te helpen van de connotatie “guilty pleasure” en ze als “healthy pleasure” terug te brengen naar waar ze oorspronkelijk vandaan komt: de apotheek.

Drie heilzame ingrediënten

Elk chocolaatje van Chocolat Essentiel is handgemaakt bij een gerenommeerd Belgisch chocolatier volgens aloude traditie en op basis van slechts drie biologische ingrediënten: 100% zuivere cacao, acaciahoning en essentiële oliën. De zorgvuldig uitgekiende combinatie van deze drie ingrediënten resulteert in een uniek, delicaat smaakprofiel. Het assortiment bevat 4 verschillende therapiedozen en een gamma van zes verschillende single day boosters. Dankzij het gebruik van zuivere cacao en honing zijn de chocolaatjes rijk aan ijzer, koper en chroom en ondersteunen ze zo de hersenen, wapenen ze tegen vermoeidheid en ondersteunen ze het immuunsysteem. Deze gezondheidsvoordelen worden nog eens versterkt door toevoeging van essentiële oliën met een specifieke werking.

Doctor Love in een doosje

Eentje voor je geliefde, eentje voor jou, eentje voor… 12 pralines met gember en 9 met jasmijn vormen samen de love box, het ultieme cadeau om de liefde hoog te doen oplaaien. Gember zorgt voor de stoere, pittige toets, terwijl jasmijn met zijn sensuele vrouwelijke smaak het nodige tegenwicht biedt.

De warme, kruidige smaak van gemberolie stimuleert het gevoel van vertrouwen en kracht. In de klassieke aromatherapie wordt gember onder meer gebruikt ter ondersteuning van de seksuele prestaties. Jasmijnolie is dan weer exotisch, sensueel, intens, warm en zoet. In de aromatherapie staat jasmijn van oudsher gekend als afrodisiacum. Als dat geen vonken geeft! De box bevat 21 pralines. Net zoals alle andere pralines van Chocolat Essentiel bevatten de Love chocolaatjes geen toegevoegde suikers, room, kleurstoffen, boter, bewaarmiddelen noch lecitine.

Ook leuk om te weten: de energie voor het ‘in-house’ chocoladelabo in Jodoigne wordt volledig aangedreven door een eigen watermolen. De verpakkingen van de pralines zijn gemaakt van afval van de cacaoschelpen en zijn dus composteerbaar en recycleerbaar.

Chocolat Essentiel Love Therapy Box met 21 pralines, € 34,95 in de (online) apotheek. Meer info via adephar.be