Autogrill: nieuwe Panos flagship store Brussels airport

Autogrill, de toonaangevende wereldwijde operator in food & beverage-diensten voor reizigers, opent een nieuw Panos-filiaal op Brussels Airport. De nieuwe flagship store viert de 40e verjaardag van Panos met een volledig nieuwe look en feel. De publiekslieveling op vlak van broodjes, gebak en snacks, is prominent aanwezig in de vertrekhal en zal elke dag open zijn van 4u ‘s ochtends tot 20u30 ‘s avonds.

Met de opening van de nieuwe flagship store van Panos op Brussels Airport, voegt Autogrill een zeventiende Panos-filiaal toe aan zijn portefeuille, en bevestigt daarmee de 17 jaar lange relatie met La Lorraine Bakery Group, moederbedrijf van Panos. De nieuwe store is ideaal gelegen in de centrale vertrekhal, waar jaarlijks meer dan 9 miljoen reizigers passeren. De locatie heeft een oppervlakte van 217 vierkante meter en biedt plaats aan ongeveer 55 personen. Daarnaast zijn er de bekende ‘grab and go’ afhaalmogelijkheden, voor wie elders wil eten of tijdens zijn vlucht van zijn Panos-momentje wil genieten. Op het menu staat het klassieke Panos-assortiment, met verschillende ontbijtopties, broodjes, warme snacks en gebak, zodat elke reiziger er de hele dag door zijn gading vindt.

De opening van de nieuwe Panos is een heuglijke gebeurtenis om vele redenen. Eerst en vooral is het de 40e verjaardag van het merk Panos. Wat in 1982 begon als een Belgische bakkerij, groeide in de loop der jaren snel uit tot de grootste broodjeszaak van België, met meer dan 270 verkooppunten in België en Luxemburg. Ter gelegenheid van de verjaardag krijgt de winkel op Brussels Airport een nieuw, modern interieur, dat desalniettemin trouw blijft aan de gekende Panos-look. Daarnaast lanceert het filiaal op Brussels Airport op korte termijn een ‘Click & Collect’-optie, een formule waarmee de luchthavencommunity zijn maaltijd via een app kan bestellen en afhalen aan een aparte balie.

Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company: “Ik ben blij dat we een nieuwe Panos flagship store kunnen verwelkomen op Brussels Airport. Met een drukke zomer in het vooruitzicht biedt deze Panos meer maaltijd- en snackmogelijkheden voor onze reizigers en het luchthavenpersoneel, met een grote zithoek. Ik wil Autogrill en La Lorraine Bakery Group feliciteren met hun 17-jarig partnerschap en we zijn erg blij dat we hen als langetermijnpartners voor de luchthaven hebben.”

Stan Monheim, COO Rest of Europe bij Autogrill: “Deze nieuwe Panos store bevestigt onze langdurige en vertrouwde relatie met La Lorraine Bakery Group. We hebben Autogrill en Panos altijd als een goede match beschouwd: het aanbieden van kwalitatief eten voor onderweg zit in ons beider DNA. Toen Autogrill voor duurzaamheid koos, deed Panos dat ook, met lokale producten, biologisch afbreekbare verpakkingen en initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan. Ons partnerschap, dat 17 jaar geleden groeide uit gedeelde waarden, blijft zich richten op de klantervaring, het aanbieden van lekker eten en goede service.”

Guido Vanherpe, CEO La Lorraine Bakery Group: “We hebben in Autogrill een betrouwbare partner gevonden en zijn zeer blij onze relatie met hen verder te zetten en opnieuw voet aan de grond te zetten in de publieke zone van Brussels Airport met deze prachtige Panos flagship store. Dit is ons tweede filiaal op de luchthaven, naast de zeer succesvolle Panos in de A-terminal. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van de nieuwe look en het vertrouwde Panos-menu, met ovengebakken en vers bereide maaltijdopties voor de hele dag, veel reizigers zal aanspreken. We zijn erg blij dat we de passagiers van Brussels Airport tot onze klanten mogen rekenen en willen via deze goedgeplaatste winkel en het digitale ‘Click & Collect’-systeem op termijn ook de werknemers van Brussels Airport en andere bedrijven in de buurt bedienen met een handige lunch & zoete bakkerijproducten.”

De nieuwe Panos flagship store bevindt zich in de centrale vertrekhal, naast hal 2 (ook bekend als de TUI hal). Hij is elke dag open tussen 4u en 20u30. Meer informatie over het Panos-menu op www.panos.be