Green Mango

Burger & fresh juice

 

Als kwaliteitsburgers en verse vruchtensappen elkaar ontmoeten zoals in de tropen… De eerste Green Mango Partner is net geopend op de Roodebeeksesteenweg in Sint Lambrechts Woluwe. Aan het roer staat een duo dat de Brusselaars goed kennen. Isabelle en haar zoon Thomas zijn de eigenaars van Les Fondus de la raclette (Oud Korenhuis). Isabelle werkte eerst in de banksector voor ze de restaurantmicrobe te pakken kreeg. Het was haar zoon Thomas die als katalysator fungeerde. Na zijn studies aan het ICHEC trok hij naar Parijs om er te werken bij Les Fondus de la Raclette alvorens te beslissen dit concept in Brussel te introduceren. Om zijn opleiding af te ronden, volgde hij ook een cursus mixologie in Miami.

Zonder hun eerste zaak op te geven, koos dit dynamische duo een nieuwe uitdaging. Een kwaliteitsproduct en een gastronomische ervaring aanbieden in een omgeving die u meeneemt op reis. Vandaar het idee om hun eerste Green Mango Partner te openen.

Het resultaat, meer dan 38 verschillende hamburgers! Een combinatie van Ying en Yang met cocktails en mocktails op basis van vers sap en vers fruit met Belgische vleesburgers en verse groenten. De keuze is uitzonderlijk… meer dan 38 verschillende hamburgers en seizoensgebonden suggesties. Er zijn ook XXL-burgers, zoals de T-Rex, de Godzilla en de Burj-Kalifa. Er is ook een ritueel waarbij de klant die erin slaagt een van de XXL-burgers op te eten, wordt vereeuwigd.

“Een van de basisbegrippen van Green Mango is vrijgevigheid. Het is vooral een plek om te delen, waar je je goed voelt en waar de bediening ontspannen is”

Een franchise – 2.0

Dit jaar lanceren de twee CEO’s Clement en Anthony, de Green Mango Partner. Elk verkooppunt zal worden afgestemd op de locatie en de klant. De Green Mango “franchisenemers” zullen dus niet absoluut identiek zijn, integendeel elk van hen krijgt een eigen persoonlijkheid mee. Clement: “Wij zijn niet in een stemming van groei tegen elke prijs. Wij proberen onze Green Mango Partners te waarderen omdat wij overtuigd zijn van ons product. In elke fase zal onze partner ondersteuning meekrijgen – grafisch ontwerper, webmaster, decorateur, edm. Wij bieden ook managerstraining en constante ondersteuning gedurende 15 dagen. Wij bieden een nationaal aanwervingsplatform en wij zijn van plan een Green Mango opleidingslabel te creëren – de student die slaagt voor het opleidingslabel zal in elke Green Mango kunnen werken.

Het Green Mango verhaal:

Drie merken in Brussel, waaronder een 2.0 franchise. Het begon allemaal met een ontmoeting tussen twee reisliefhebbers, Anthony en Clément. “Ik was op reis in Thailand toen ik een Franse stem hoorde. Ik draaide me om en we begonnen te praten,” legt Anthony uit. “Ik werkte al in de horeca, deed de seizoenen in Knokke als manager van een brasserie, en overwinterde in Thailand om mijn duikopleiding voort te zetten. Samen begonnen we onze eerste zaak in Thailand op Koh Samui, een klein restaurant met een internationale kaart.

Toen zijn vrouw zwanger werd, besloot Anthony terug te keren naar Europa. Clément ging met hem mee. De twee besloten naar Brussel te verhuizen en een keukenconcept te lanceren dat op dat moment nog niet bestond: Green Mango. De eerste Green Mango werd geopend op de Vleurgatse steenweg. In 2016 openden Anthony en Clément hun tweede Green Mango op de Parvis de Saint Gilles, en een derde in 2019 op de Place Saint Boniface.

Hun uitdaging:

Met de Brusselaars een beetje zon en frisheid delen, geïmporteerd van hun vele reizen en hen tevens een aparte gastronomische ontsnapping bieden. Zij noteerden immers een leemte in het aanbod van kwaliteitshamburger en het ontbreken van een plaats om echte verse vruchtensappen te proeven zoals in de tropen. Vandaar de optie om kwaliteit, vitaminen en smaak te combineren: dat is waar het bij “BURGER & JUICE” om gaat!

Naast de nieuwe Green Mango op de Roodebeeksesteenweg 260 in Sint Lambrechts kunnen burger en juice fanaten ook terecht op de Vleurgatsesteenweg 142 in Elsene en Parvis de Saint-Gilles, 28 – 1060 Sint Gilles