Autogrill: nieuwe, verbeterde EXKi op Brussels airport

HEERLIJKE, GEZONDE EN DUURZAME KEUKEN IN EEN VERNIEUWD CONCEPT VOOR REIZIGERS

Autogrill, de vooraanstaande wereldwijde operator in food & beverage-diensten voor reizigers, opent een gloednieuwe verbeterde EXKi winkel in de vertrekhal van Brussels Airport. ​ De gehaaste en minder gehaaste reiziger kan er terecht voor het nieuwe 2.0 concept van de Belgische restaurantketen die zich inzet voor duurzame, gezonde en lokale voeding. Heel wat nieuwigheden verbeteren het oorspronkelijke EXKi-concept en transformeren het in een ​

​2.0-vestiging met nog meer oog voor duurzaamheid. Nieuw Grab & Go concept voor de gehaaste of minder gehaaste reiziger

De nieuwe EXKi 2.0 bevindt zich in de centrale vertrekhal, naast Brussels Airports’ nieuwste boekhandel WHSmith en tegenover Le Pain Quotidien. Dit nieuwe concept biedt reizigers de mogelijkheid om snel en efficiënt gezonde en duurzame versnaperingen en snacks te kopen. De winkel van 217m² biedt zitplaatsen voor reizigers die ter plaatse willen consumeren, 21 terras zitplaatsen, 66 zitplaatsen binnen, 6 hoge koffietoonbanken en 4 hoge tafels staan ter beschikking. De winkel is ook voorzien van verschillende verbeteringen aan het bestaande concept om het nog handiger te maken voor reizigers onderweg die hun maaltijd elders op de luchthaven of tijdens de vlucht willen nuttigen. Zij zullen gebruik kunnen maken van de nieuwe automatische koelkastdeuren met verbeterde impact op de duurzaamheid of de nieuwe koffieservice waarmee zij na bestelling en betaling bij de zelfbedieningsdisplay meteen hun koffie kunnen afhalen. Het vernieuwde ​​’Grab & Go’-concept garandeert de gehaaste reiziger een snelle doortocht.

Beter voedsel voor een schoner milieu

Bij EXKi vormt gezonde en duurzaam ingekochte voeding de basis van de formule. Respect voor klanten, producten, het milieu en het betrokken team hoort daarbij. Het menu volgt de seizoenen van de lokale landbouw met 4 veranderingen per jaar. De keten biedt een menu aan met keuze voor iedereen, ook voor mensen met een voedselallergie of een ongebruikelijk dieet, de veganistische en glutenvrije opties zijn net zo gevarieerd en lekker als de andere maaltijden. Een ander voorbeeld van hun streven naar schoon en gezond voedsel is te merken aan de fairtrade herkomst van chocolade, bananen en melk. Kraanwater is gratis in de vestiging, dus je kunt altijd langskomen om je waterflesje bij te vullen. De vestiging doet alles voor een groen visiebeleid, en niet alleen op het gebied van voeding. EXKi beperkt ook actief zijn afval om de impact op het milieu te minimaliseren. Het merk is erin geslaagd zijn plasticverbruik sinds 2008 met 83% te verminderen.

Frédéric Rouvez, CEO EXKi: “Ons DNA blijkt met deze nieuwe EXKi 2.0 sterker dan ooit en we blijven het elke dag verder ontwikkelen. Met dit nieuwe restaurant laten we opnieuw zien dat lekker, gezond, duurzaam en milieuvriendelijk eten mogelijk is, ook voor passerende reizigers.”

Thibault Jouy, COO Belgium Autogrill: “Bij Autogrill zijn we verheugd om dit nieuwe concept van EXKi op Brussels Airport te exploiteren. Het is een prachtige aanvulling op de drukke luchthavenomgeving en voor de passerende reizigers. Dit vernieuwde concept, waarbij duurzaamheid en voeding worden gecombineerd, zal ervoor zorgen dat de passagiers een nieuwe favoriete plek hebben om te ontspannen of om onderweg hun eten te halen. Autogrill’s decennialange ervaring in eten en drinken over de hele wereld in combinatie met EXKi’s expertise in duurzame voeding, stelt ons in staat reizigers maaltijden voor onderweg aan te bieden die lekker, gezond en duurzaam zijn. ”

Hé jij, frequente reiziger, begin je nieuwjaarsvoornemens sterk met EXKi!

​Frequente reizigers hebben vaak moeite om onderweg voedzaam en gezond te eten. Op Brussels Airport stelt EXKi hen nu in staat hun nieuwjaarsvoornemen voor een schone en gezonde start te concretiseren met lokale en verse ingrediënten en een gemakkelijke en snelle toegang tot heerlijke en authentieke maaltijden.